Wickman: ”Det är inte ofta vi ser sådant här”

PLUSBETYGEN från V86-tävlingarna på Solvalla och Jägersro

Foto: Kanal 75
Trav365:s Christoffer Wickman sätter plus och minus på V86-tävlingarna
TRAV

Att en häst vinner med dubbla galopper. Det ser vi sällan.

Att en häst som blir rundad 600 meter från mål och vinner – sker inte heller speciellt ofta.

Bägge delar fick vi bevittna på V86 från Solvalla och Jägersro under onsdagskvällen.

Jägersrotränaren Björn Lindbloms ”gråa hår” blev nog inte färre efter onsdagskvällens travtävlingar från Solvalla och Jägersro, men han somnar nog gott i natt ändå.

Duon Peter Ingves och Petri Puro fortsätter visa form, likaså Hans R Strömberg i sulkyn.

Christel Berntsson, från Mantorp, satte ”alla” på plats.

Det var mycket godbitar under V86-tävlingarna, och flera imponerande vinnare.

Sportbladets Christoffer Wickman sätter och från omgången.

Betyg:

Vem: 3 Uccello Jet (V86-7)

Kommentar: Visst, de körde i friskt 1.10-tempo framme i täten och det gjorde så klart sitt, men det är inte ofta i dagens travsport som vi ser en häst vinna med galopp, och att någon vinner med dubbla galopper, det är sällsynt. Uccello Jet är fruktansvärt osäker in mot första sväng och tränaren Björn Lindblom sliter nog sitt hår över honom, men lika osäker som han är in i första böj, lika kapabel och fartfylld är han för klassen. Svettigt att se honom vinna så lätt, trots två markförluster.


Betyg:

Vem: 5 Tiger Marke (V86-4)

Kommentar: Men oj, snacka om att Mikael Selins häst verkligen tänt till och hittat nya växlar med barfotabalans och den svenska jänkarvagnen. Det var aldrig något snack om saken, pang till ledningen och trots elakt tryck under vägen så vann Tiger Marke plättlätt. Snyggt och resolut kört av Christel Berntsson.


Betyg:

Vem: 6 Cashback Pellini (V86-5)

Kommentar: Som jag nämnde om Uccello Jet att det inte är vanligt att man ser en häst vinna med dubbla galopper, så hör det heller inte till vanligheten att en häst som blir ”rundad” 600 meter från mål kommer tillbaka och vinner. Cashback Pellini har verkligen hittat rätt hos Petri Puro, och står nu med tre raka segrar.


Betyg:

Vem: Ontrack He´s Black (V86-6)

Kommentar: Kördes visserligen spårsnålt under vägen av tränare Hans R Strömberg, men när han väl fick chansen runt slutsvängen så sade det bara pang och den fyraårige hingsten bara försvann ifrån sina konkurrenter över upploppet. Härligt intryck!


Betyg:

Vem: Joakim Lövgren

Kommentar: Var optimistisk på förhand både gällande årsdebuterande Racing Mange och Croquet Rose, och Lövgren fick rätt då han tog en snygg tränardubbel på V86.


Betyg:

Vem: 1 New Star Power (V86-1)

Kommentar: Spelades till klar favorit i sitt lopp, men sågs aldrig med chans. Hon var chanslös att hålla ut sina konkurrenter från start och sedan var det inget tryck i henne under vägen någon gång. New Star Power slutade sist bland de felfria.

avChristoffer Wickman

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Trav