Bäst i Sverige 2015 – nu vill de dit igen

TRAV

”Slår oss aldrig för bröstet” Bästa jackpott-spiken: ”Tror jag mycket på”

1 av 2 | Foto: Food Money är kvällens bästa spik, enligt Magnus Dahlström.

2015 prisades ICA-butiken som bäst i Sverige.

Nu vill de nå titeln igen.

– Vi slår oss aldrig för bröstet, säger Magnus Dahlström hos ICA Supermarket i Tierp.

2015 tog ICA Supermarket i Tierp storslam på den årliga ATG Sales Awards på Quality Hotel Friends i Stockholm.

Bland landets alla 1 850 ATG-ombud tog de hem den tyngsta titeln – årets ombud.

– Det här är stort, man fattar inte hur stort det är, det är nästan ofattbart. Vi är bäst i Sverige, sa Lisen Alfvén i butiken då.

En av motiveringarna till priset, förutom alla andelsspel på V86 och V75 med kunderna, var att de på ett föredömligt sätt ser till att det händer något nytt varje dag som lockar såväl gamla som nya kunder.

Det har de fortsatt med – och nu siktar de på att ta hem titeln igen.

ICA Supermarket i Tierps Magnus Dahlström berättar bland annat om vägen dit, och bjuder på sina bästa tips till kvällens V86-tävlingar i Eskilstuna.

Skaffat andelshäst

Sedan de tog hem titeln 2015 så har ICA Supermarket i Tierp skaffat en andelshäst tillsammans med sina kunder, fyraåriga stoet Edelsa som är i träning hos proffstränaren Erik Lindegren.

– Hon startade i Romme i fredags i förra veckan och slutade fyra då, hon sänkte rekordet med två sekunder och om hon får vara hel kommer vi ha mycket roligt med henne tillsammans med kunderna framöver, berättar Magnus Dahlström och fortsätter:

– Det var en hel del av våra kunder på plats på Romme i fredags och vi är väldigt nöjda med vad Edelsa gjort hittills på tävlingsbanan, hon har placerat sig bra hela tiden och går framåt för varje start.

Förutom andelshästen så fortsätter butiken med olika events tillsammans med sina kunder, både i och utanför butiken.

– Vi har en tjej som heter Emma Östlund på spelavdelningen som är jätteduktig och hon har mycket idéer. Det är fortfarande bra tryck i butiken och så sent som för 1,5 vecka sedan hade vi en ICA-dag på Gävletravet med hoppborgar, ponnytrav och sådant. Det var en häftig dag och vi fortsätter hitta på lite grejer med kunderna, relationen till dom är väldigt viktig för oss, det är det som det handlar om.

”Vi är inte nöjda”

Vill ni få titeln igen?

– Det är det vi siktat mot hela tiden, vi är inte nöjda över att vi vann 2015 och känner att vi gjort vårt, vi kör full fart framåt hela tiden. Vi slår oss aldrig för bröstet och är nöjda med det vi gjort, eller slår oss till ro.

I kväll är det V86-tävlingar på Eskilstuna, och då tänkte butiken stärka relationen ytterligare till sina kunder med lite ”midsommarpengar”.

– 2 Food Money (V86-7) tror jag mycket på, det är bästa spiken, säger Magnus Dahlström och avslutar:

– Bästa draget hittar vi i 4 Global Traveler (V86-1).