”Det är flera faktorer som ligger bakom”

Foto: Privat
Söderby Gård, som ligger en kvart från Arlanda, är såld

avChristoffer Wickman

TRAV

Olle Larsson säljer nu sin anrika gård Söderby Gård.

Den norske byggentreprenören och hästägaren Erik Christoffersen är ny ägare till den jättelika anläggningen.

– Han fick ett bra pris och slog till direkt, säger Olle Larsson till facktidningen Travronden.

Travtränarna Petri Salmela, Pekka Korpi och Ulrika Wällstedt har fått en ny hyresvärd.

Detta efter att Olle Larsson, som köpte gården för tio år sedan, bestämt sig för att sälja den jättelika gården – som ligger en kvart från Arlanda. Det skriver facktidningen Travronden.

Söderby Gård är en anläggning för människor och travhästar, och gården är på 156 hektar. Söderby Gård består av uppfödningsanläggning, träningsanläggning och ett boendecentrum.

Den 156 hektar stora anläggningen är fördelad på 30 hektar skog, 100 hektar hagar och beten samt 25 hektar som går under benämningen övrigt.

Den norske byggentreprenören och hästägaren Erik Christoffersen är nu ny ägare, till den anrika gården. Redan på Bronsåldern bodde det folk på gården, och det finns gott om fornminnen på Söderby Gård.

”Flera faktorer bakom”

Träningsanläggningen på gården är anpassad för cirka 130 hästar, och har allt från rakbana, rundbana, sandbana, till en slinga. Det finns också en hel del träningsmaskiner för travhästar.

– Det är flera faktorer som ligger bakom att vi säljer. För det första så flyttade vi härifrån för 1,5 år sedan och då blir det lite annorlunda. Sedan är det så att travsporten hela tiden utvecklas och detaljer som träningsbanor, foder och sådant blir allt viktigare. Det ställs höga krav från inhyrda tränarna, säger Olle Larsson till Travronden.

Olle Larsson har tillsammans med sin fru Jenny bedrivit egen uppfödning på Söderby Gård, Stall Sisyfos. De flyttade själva ut från gården, som har tolv helårsbostäder, för 1,5 år sedan och nu väljer de alltså också att sälja. Men de blir kvar på gården, men nu som hyresgäster.

– Den här resan med Söderby Gård har på många sätt varit riktigt rolig, men nu ändrar vi fokus. Målsättningen är dock fortfarande att föda upp världens bästa travhäst, säger Olle Larsson till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav