Lockade kunder på Facebook – vann miljoner

V75-succén hos Pressbyrån Svava i Uppsala

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Privat
Calle Jakobsson hos Pressbyrån Svava i Uppsala

Calle Jakobsson lockade kunder på Facebook.

Då vann han 2,2 miljoner kronor på V75.

– Jag behövde bli av med andelarna, säger han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här går du med i laget. [Extern länk]


Stort jubel bland kunderna hos Pressbyrån Svava i Uppsala i lördags.

Anledningen: butikens Calle Jakobsson satte alla rätt på V75 och spelade in 2,2 miljoner kronor till butikens kunder.

Tio kunder och Calle själv hade köpt en andel för 240 kronor – och får nu 201 000 kronor var.

Calle Jakobsson la upp det vinnande systemet på Facebook redan under lördagsförmiddagen för att locka kunder – några timmar senare var systemet värt miljoner.

”Väldigt roligt”

Calle Jakobsson hos Pressbyrån Svava i Uppsala har spelat in en hel del pengar på trav tidigare, både i butiken och via deras Tillsammans-sajt atgombudet.se. Lördagens vinst är dock den största vinsten hittills.

– Det är så klart riktigt, riktigt roligt, säger han.

Du la ut det vinnande systemet på Facebook redan under lördagsförmiddagen, berätta!

– Eftersom vi är ett stort Tillsammans-ombud så har vi mycket följare på sociala medier, varav Facebook är en. Jag behövde bli av med lite andelar så jag la ut ett av systemen på Facebook, och det var just det här som gick in. Väldigt roligt, säger Calle Jakobsson.

”Visste inte hur mycket han vunnit”

Vinsthysterin hos butiken vet under måndagen inga gränser.

– Det är idel stamkunder som är med, alla de tio kunder som köpte en andel har jag ett ansikte på och det är så jävla kul alltså. Det är allt från äldre män med rullatorer till 35-åriga stamkunder, och det är så jäkla kul.

Ja, hur har reaktionerna varit?

– Jag har faktiskt inte varit nere på jobbet sedan i lördags då jag är ledig, men det har varit full rulle ändå. Hans G Lindskog har ringt, ni ringer, och det är storm på både Twitter och Facebook. Nej, gud så kul det här är, säger Calle Jakobsson och fortsätter:

– En äldre man som var med och vann kom in till butiken i söndags och hade ingen aning om hur mycket han vunnit, och när han fick beskedet att det var över 200 000 kronor så blev leendet bara större och större. Han visste dock inte hur han skulle få ut sina pengar, och det blir verkligen ett kärt problem nu med alla pengar som ska ut.

Så såg systemet ut

Calle Jakobsson hade själv en andel i det vinnande systemet.

– Jag vet inte vad jag ska göra med pengarna ännu, men med barn så finns det många hål att stoppa dom i och jag har inte hunnit tänka över det ännu. Men det var välkommet, säger Calle Jakobsson och fortsätter:

– Jag önskar verkligen att jag kunde dela med mig av bilder på kunder som varit med och vunnit och som har skickat, men jag får ju inte det. Men det är fantastiska bilder, det kan jag lova.

Hur såg det vinnande systemet ut?

– Jag spikade Harran Boko och Terminator Face, och Terminator Face bestämde jag mig för att spika redan i tisdags. Den har körts av Dante Kolgjini och det är en underbar människa och dom har ju vunnit lätt tillsammans, men jag fick känslan av att Lutfi och Adrian låtit Dante köra den för att vinna, och nu skulle den köras av Erik Adielsson. Sedan hade jag alla hästar i V75-3 och V75-5, och Johan Untersteiners skräll i V75-6 hade jag med på sex hästar, och anledningen till det var för att det lät så bra på den. Sen låste jag sista V75-loppet på Eelis och Tobias del Ronco, säger Calle Jakobsson. 


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 och V75. Här går du med i laget. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75