”Jag tror att hon leder runt om och spikar”

Expertens DD-tips – lördag 18 augusti

avMichael Carlsson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Gävle, fredag 17 augusti.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1:

Rankning: 5–3–2–1–6–9–7–4–8–10–12–11.

Kommentar: Indiana Boko är ett jättefint treårssto som inledde med tre raka segrar innan hon senast blev tvåa i uttagningsloppet till E3. Hon skyggade till för något i sista sväng i ledningen och bromsade upp. Kom sedan tillbaka som tvåa på den tredje snabbaste tiden i försöket. Tränaren Timo Nurmos vill vinna E3-finalen och sätter nu på ett helstängt huvudlag och kör barfota runt om för första gången. Hästen är rykande startsnabb och jag tror att hon leder runt om och spikar. Staro Miami har verkligen övertygat och slog Indiana Boko i försöket. Har varit stark innan dess och räknas givetvis tidigt. Aleppo Pine är jättefin och har vunnit
sex lopp på åtta starter i år. Bra insats senast i kvalet och hon är också given från ett perfekt läge. Favoriten Zara Kronos vann den förra E3-finalen och vann även försöket till den här finalen lekande lätt. Hon har varit strålande bra. Lyckas hon att försvara innerspåret blir hon svårslagen på nytt.

DD-2:

Rankning: 1–2–5–3–11–4–9–12–10–6–7–8.

Kommentar: Angle of Attack har inte varit som bäst i de två senaste starterna men här har han verkligen smaskiga förutsättningar. Även om innerspåret bakom bilen i Gävle är lite lurigt så ska det mycket till om den här startkatapulten ska bomma spets. Han älskar ledningen och har aldrig förlorat i spets över kort distans. Tränar mycket bra enligt stallet och har tidigare vunnit flera V75-lopp från spets. Över kort distans och med Björn Goop i sulkyn är det bra chans till ledning runt om. Erik Sting fullföljde bra senast efter en tuff resa där han fick dra tåget i spåren på slutvarvet. Hade haft en paus innan och ska nu ha gått framåt med loppet. Var strålande när han vann V75 från dödens på 1.09,9 tidigare i somras och är lika fin nu enligt Nurmos. Urban Kronos har haft en minst sagt häftig utveckling i år. Var helt strålande bra vid segern från dödens under Åbergskvällen och är ett tidigt bud även här.

DD-systemet, 3 rader

DD-1: 5 Indiana Boko.

DD-2: 1–2–5.

Vem tar spets?

DD-1: Indiana Boko, invändigt försöker Zara Kronos.

DD-2: Angle of Attack. Magnifik Brodde utmanar.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM