Profilen köpte hästar för 900 000 kronor

avErik Pettersson

Foto: Daniel Olenklint
Stefan Hultman på Wenngarn efter ett av sina inköp på auktionen.

Efter den svåra muskel- och nervsjukdomen.

Nu jobbar Stefan Hultman som expert på Solvalla, i ATG Live - och under måndagens hästauktion på Wenngarn köpte han två hästar för knappa 900 000 kronor.

– Det var två väldigt, väldigt fina hästar, säger han.

Som tränare var han expert på att hitta unga talanger på olika hästauktioner runt om i Sverige, Europa och världen.

Efter den svåra sjukdomsperioden, där Stefan Hultman drabbades av nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis, fick Stefan sluta sitt jobb och sälja av de få hästarna han hade i sin ägo.

Nu är travprofilen tillbaka - på allvar.

”Det här ser jag fram emot”

Han är expert i Solvallas panel på tisdagar, syns flitigt i travkanalen ATG Live och under måndagens fina unghästauktion på Wenngarn, där flertalet toppstammade hästar gick under klubban, vinkade Hultman in två hästar.

Tellus Brodde för 160 000 kronor och Korbinian Boko för 700 000 kronor.

– Jag kommer att vara delägare i dom. Jag kommer att plocka med mig lite annat folk. Hästarna kommer att gå i träning hos Johan Untersteiner. Jag har fått lite blodad tand igen, jag tycker det här är så kul! Det är en lång väg för mig från Stockholm till Halmstad där Untersteiner håller till, men jag kommer att åka ner och köra litegrann. Det börjar räta upp sig med sjukdomen och det kändes rätt att kliva in. Det här blir en ny grej i mitt liv, då jag inte har förmågan att hålla i någon träningsverksamhet själv efter sjukdomen. Johan är en fantastiskt trevlig människa som satsar stenhårt på sin gård därnere, som har allting. Johan har jobbat åt mig tidigare också, så det här ser jag fram emot.

”Jag har lite feeling för det faktiskt”

Stefan förklarar att ens vara på en hästauktion var i princip uteslutet för bara ett halvår sedan.

– Men nu är det positiva grejer som händer med min sjukdomsbild och jag blir piggare hela tiden. När jag var aktiv så var det roligaste som fanns, att precis som i går, vara på auktion och titta på hästar. Jag har lite feeling för det faktiskt och haft förmånen att få köpa fina hästar. Kul att det går framåt i aveln hela tiden och med allting, man blir tacksam för små grejer när man varit så sjuk som jag har varit. Man får en helt annan syn på saker och ting, man blir väldigt tacksam. Det blev en lång kväll, men fantastiskt trevlig.

– Auktionen var väldigt, väldigt bra. Lite segdraget, det går att göra  det lite rappare, men själva tältet och där hästarna stod, allt var klockrent, väldigt bra arrangerat.

ARTIKELN HANDLAR OM