”Det var tungt när hästarna var sjuka”

Foto: Fuzz och Li Hanné
TRAV

När travlegendaren Tommy Hanné gick bort 2014 tog dottern Li Hanné, 40, över verksamheten.

Efter en tuff period med sjuka hästar börjar hon se ljust på framtiden.

– Det känns uppåt, säger Li Hanné till Trav365.

Foto: Fuzz, här tillsammans med Tommy Hanné

Trots elakartad cancer tävlade Tommy Hanné in i det sista.

Den 28 mars 2014 orkade dock inte Tommys kropp längre, och han somnade in 67 år gammal.

Dottern Li Hanné, då 38 år gammal, tog över verksamheten.

Nu, lite drygt två år efter pappas bortgång, känns det allmänt uppåt i stallet, efter en tuff period med sjuka hästar.

På onsdag startar Li Hanné Fuzz på V86 och kan ordna stallets tredje årsseger, Fuzz som för övrigt Tommy bärgade tre segrar tillsammans med.

”Lärt mig mycket av honom”

Trots att Li Hannés stall körde in knappt en miljon kronor under fjolåret så kantades fjolåret av mycket sjuka hästar, något som Li upplevde som en tuff period.

– Jag hade problem med sjuka hästar större delen av fjolåret, och det var tungt när hästarna var sjuka i sju-åtta månader, säger Li Hanné till Trav365 och fortsätter:

– Men även om jag tidigare inte varit egen tränare själv så är det något som man är uppväxt med, jag har fördelen att veta hur det är och jag vet att det är så och att det vänder, berättar hon.

Nu, drygt fem månader in på 2016, känner Li att det börjar lossna och att hästarna i stallet fått vara friska.

– Jag tycker det rullar på ganska bra, nu svarar hästarna för bra insatser även om de inte vunnit så mycket hittills i år.

Du har i dag 17 hästar på din träningslista, hur tycker du att det känns?

– Hästarna är friska nu och jag tycker det känns uppåt. Jag tränar hästarna lite blandat, en del efter eget huvud, men även så klart efter det jag lärde mig från pappa. Jag lärde mig väldigt mycket av honom och det är klart man anammar det.

”Inte överraskad om han vinner”

På onsdag startar du 5 Fuzz (V86-6), hur är läget med honom?

– Det är bara bra med honom, han har bra form. Han var lite sämre näst senast, men senast var han tillbaka i gott slag igen. Jag tycker det känns bra med honom.

Hur ser du på uppgiften för hans del?

– Jag tycker inte att motståndet var allt för blodigt, det är ett ganska öppet lopp och på papperet ser det ut att vara många hästar utan form. Jag tycker han ska ha bra chans att vara med där framme och jag blir inte överraskad om han vinner, även om jag vet att han aldrig vunnit över aktuell distans.

Gör du några ändringar på honom?

– Eventuellt kommer han att tävla barfota runt om, vilket han bara gjort vid några enstaka tillfällen, men det beror på hur pass mycket bakhovar det finns. Annars tävlar han som vanligt med en murphybländare på vänster sida, och can´t see back på höger, eventuellt blir det också en jänkarvagn och det var ett tag sedan senast, säger Li Hanné.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav