Sportbladets tips till V75 på Vermo

TRAV

Så tippar experten till söndagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till söndagen V75-omgång på Vermo.

Sportbladets expert Per Nicklasson  och Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Öppet lopp inleder men det svenska laget ser ut att kunna plocka en seger.

Tipsettan

Oh Goodness är ett ganska tufft sto med formkurvan i rätt riktning. Med rätt resa kan hon sätta hingstarna på plats nu men loppet är öppet.

Motbuden

Counterfeightr var mycket bra vid årsvinsten, men den starten börjar bli ett tag sedan och på sistone har stilen inte varit lika övertygande. Han är dock tillräckligt grundkapabel för att platsa på lappen ändå.

Skrällbudet

Antti Sisu var bra i årsdebuten. Har både passande läge och lopp i kroppen. Han ser ut att bli bortglömd.

Spetsbudet

Antti Sisu är väldigt snabb ut, Sauvignon Blance ­likaså. Invändigt försöker Downander att ta emot, men vi tror att Antti Sisu hittar till ledningen och ­släpper till någon av favoriterna?

! Statistik­vinnaren

Sauvignon Blance.

✓ V75-2

Loppet

De svenska gästerna gör upp i första hand.

Tipsettan

Yoggi Composite tävlar väldigt framgångsrikt i monté, men är även duktig framför sulkyn. Han har en bra spetschans och stark statistik från den positionen. Från ­ledningen har han vunnit sex av åtta lopp och i rygg på andra hästar har han åtminstone tidigare

i karriären agerat lite nervöst. Senaste insatsen, då han fått en liten dos vinterträning i kroppen, var fin och inget tyder på att han ska vara sämre nu.

Motbudet

Damzel Eson har tänt till med proffskusk i vagnen och Erik Adielsson spelar i samma liga som Björn Goop.

Skrällbudet

Seducedbyaface blir farlig om en insats som senast.

Spetsbudet

Yoggi Composite är startsnabb och med solfjäder­effektens hjälp är han vårt spetsbud.

! Statistik­vinnaren

Airport Present.

✓ V75-3

Loppet

Glenn Kosmos Memorial – lopp för fyraåriga hästar.

Tipsettan

Flynn Boko har sett mycket fin ut i årets två starter. I årsdebuten satt han fast med krafter kvar och senast gick han i ledningen och avslutade snabbt med bra spänst i benen. Får han en vettig resa är han en av flera som gör upp om segern här.

Motbuden

Conny Sisu har ­karskat upp sig i år. Han har hittills bara lyckats vinna från ­ledningen, men det handlar nog mest om ­tillfälligheter. Divisionist laddades iväg senast och blev tokhet. Håller han sig lugn kan han nog mycket nu.

Skrällbudet

Cupido Sisu är en typisk skrällhäst från ett skrällspår.

Spetsbudet

Grainfield Ace, Arctic Passion, Divisionist och William Pine är startsnabba och har spår med spets­chans. Vår gissning: Grainfield Ace spetsar och släpper till Arctic Passion som sedan släpper till Flynn Boko.

! Statistik­vinnaren

Callela Ladyboss.

✓ V75-4

Loppet

Vår tipsetta har det troliga resultatet i sitt namn.

Tipsettan

Victory Bonsai är en topphäst som har startat rätt så sparsamt men har en ruskig segerprocent. Han förlorade visserligen årsdebuten men med det loppet i kroppen var han jättefin senast då han vände in och ut på konkurrenterna ­sista halvvarvet. Han har mycket bra chans här också.

Motbuden

Chatain är ett allvarligt hot mot Victory Bonsai, i ­alla fall om han kan svara ledningen. Det finns inte så många startsnabba hästar med i loppet och därmed kanske det kan gå vägen att hålla ledningen. Demi de Veluwe och British Steel är de övriga två klart tänkbara.

Skrällbudet

Finns inga bra skrällbud. Star Martini från bra spår?

Spetsbudet

Chatain? Varför inte med så få startsnabba?

! Statistik­vinnaren

Victory Bonsai.

✓ V75-5

Loppet

Även i Finland är långloppen lite roligare – på förhand åtminstone.

Tipsettan

Buck Boko var inte lika fin senast men jättefin ­före det.

Motbuden

Många – eller i alla fall flera – har chansen.

Skrällbudet

Tir du Caux?

Spetsbudet

Spitcam Jubb?

! Statistik­vinnaren

Capone Boko

✓ V75-6

Loppet

Med tanke på spåren känns det starkt med fyra streck – om man inte spikar.

Tipsettan

Kan Ha blev lite för pigg i ledningen i årsdebuten och orkade ­inte sista biten. Han var på det hela taget ändå positiv och nu kanske han inte behöver laddas lika ­mycket för nå spets? Håller han sig lugn blir han jobbig att plocka ner.

Motbuden

Whitehouse ­Express skulle tycka att det var ­mumma ifall Kan Ha blir pigg i ledningen. Ju fortare det går i ­täten, desto ­bättre chans kommer han ha. Special Topgear blir ­farlig om luckan kommer i tid. Napoleon C.D. måste ­räknas även om han inte ser ut att nå ledningen.

Skrällbudet

Velvet Girl var bra senast. Behöver tur från tolftespår.

Spetsbudet

Kan Ha bör ha bra chans att ta sig förbi Special ­Topgear samt hålla ut Napoleon C.D.

! Statistik­vinnaren

Speical Topgear.

✓ V75-7

Loppet

Finlands Elitlopp.

Tipsettan

Propulsion har ­varit outstanding i ­sina två starter i år och är ­möjligen på väg mot Elitloppet. Men då är det upp till ­bevis nu, när han får ­möta det som ska ­vara ­eliten bland de ­äldre ­hästarna. Det ­saknas förstås många namn­kunniga men ska ­Propulsion slå de motståndarna så småningom måste han definitivt hävda sig mot dessa. Vi ­tycker att loppet är öppet, kanske främst på grund av att ­Propulsion, och ytterligare några av de ­bästa ­hästarna, ser ut att kunna få inte alltför behagliga ­resor. Därför är det här ett garderingslopp.

Motbuden

Anna Mix var bra i Olympiatravet. Distansen är inget plus men kanske kan hon vinna det här loppet på ren styrka? Nothing But Class gick starkt senast. Det är inte uteslutet att han kan komma till ledningen. ­Volstead rankas ner enbart på läget.

Skrällbudet

Twigs Voici som gick bra i skymundan senast.

Spetsbudet

Det står mellan Twigs Voici, Bret Boko och ­Nothing But Class. Normalt sett hade vi sagt Bret Boko. Men han var så svag senast – vill Twigs Voici ­verkligen släppa till honom? Vill hon släppa till Nothing But Class?

! Statistik­vinnaren

Propulsion.

Per Nicklasson / Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips