Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på JÄGERSO och SOLVALLA.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Profillöst i V86-inledningen. Det positiva med det är att det ser ut att kunna bli ett roligt lopp där många borde känna att de har chansen och att under­hållningen borde bli därefter.

Tipsettan

Hästarna är vana vid att möta varandra men det är sällan de har slagits om de absoluta tätplatserna. Nu ­slipper de motstånd från ­andra hästar och ska man se till hur de har ­varit ­spelade de ­senaste gångerna då de har mötts har det varit Flyer ­Boshoeve som haft det största förtroendet. Hon har gått rätt så bra varje gång. Den långa distansen är ett litet frågetecken men det finns inga utpräglade stayers med i loppet, så hon ska nog klara den rätt så bra i förhållande till konkurrenterna.

Motbuden

Fabrica Pellini har verkligen hittat formen på allvar. Anna­belle Dimanche känns spännande med lopp i kroppen, såg fin ut i årsdebuten.

Skrällbudet

Going Popp kan avsluta bra. Rensar en del också?

Spetsbudet

Vem vill ha spets över lång distans? Caddie June?

! Statistik­vinnaren

Fuxa Håleryd.

✓ V86-2

Loppet

Nu då, Wild Honey?

Tipsettan

Högmeriterade Wild Honey skulle ”bara”vinna i Sverigedebuten men det blev pannkaka då. För oss är hon alltjämt ett fråge­tecken. Men när man ser vad hon har för typ av uppgift nu känns det ­ändå svårt att gå emot ­henne. Med de värsta konkurrenterna på bakspår borde Wild Honey kunna köra till ledningen utan strid. Sedan ska hon ”bara” vinna.

Motbuden

Spoil Me var inte till sin fördel senast men något allvarligt fel kan det inte ha varit eftersom hon redan är med i startlistan igen. Pasithea Face har mycket hög kapacitet men har också lite dunkel form.

Skrällbudet

Salma Silvio såg fin ut senast.

Spetsbudet

Wild Honey övertar från vem som än tar ledningen?

! Statistik­vinnaren

Spoil Me.

✓ V86-3

Loppet

Intressanta hästar och rolig proposition.

Tipsettan

Vi har bra känsla för Breidabliks G.T. men garderar honom på stora systemet.

Motbudet

Bartender In har fina, färska V75-meriter.

Skrällbudet

Groult. Lite långsökt, men det är ju skrällar.

Spetsbudet

Groult?

! Statistik­vinnaren

Bartender In.

✓ V86-4

Loppet

Få riktiga segerbud och dessutom tycker vi att vi har en bra spik.

Tipsettan

Faye Bros släppte de ledningen med senast. Det var högt oväntat, men så blev det inget deltagande i Drottning Silvias Pokal heller på grund av det. Faye Bros såg i alla fall formstark ut och den här gången måste det vara givet att försöka försvara ledningen. Från den positionen tror vi inte att hon förlorar.

Motbuden

Marta Chip är en fin häst som alltid går bra. I våra ögon är hon den enda riktigt heta utmanaren till Faye Bros. Skulle någon lyckas lura Faye Bros på spets är det dessutom fördel för Marta Chip.

Skrällbudet

Canmore B.F. är den klara tredjehästen.

Spetsbuden

Faye Bros. Det är Double Powergirl som kan strula.

! Statistik­vinnaren

Faye Bros.

✓ V86-5

Loppet

Låg klass på det här sprinterloppet, men precis som i V86-1 kan det bli roligt ändå.

Tipsettan

Miss Prelong gör en intressant debut i ny regi. Hon har bra ­kapacitet men får ­ändå ses som ett ­litet fråge­tecken då hon ­inte gjort något ­riktigt lopp sedan i början av ­februari. Om hon är i ordning har hon bra chans från de flesta positioner. Om hon är i ordning kanske hon körs till spets och bara är överlägsen?

Motbuden

Vi garderar med två bakspårshästar, Trophy Spring och Dekadent K. Men båda får förstås lita till att det ska bli bra tempo om de ska kunna vara med och slåss om det. Alternativt att de andra är dåliga.

Skrällbudet

Kax the Flax är snabb och van vid hårdare motstånd.

Spetsbuden

Silpinge Igor. Miss Prelong kanske kan få överta.

! Statistik­vinnaren

Trophy Spring.

✓ V86-6

Loppet

Med tre streck känns det väldigt tryggt.

Tipsettan

Bostonz Credit blev långt efter täten senast men det berodde på att det blev fel för henne från start då hon fick backas sist, och att hon sedan blev fast bakom en mur av trötta hästar över upp­loppet. Själv såg hon dock mycket pigg ut och när motståndet nu är ­enklare ska det bli spännande se vad hon kan göra.

Motbuden

Som vi ser det är det ett rent trehästarslopp. Blue Martini Ås var med i samma lopp som Bostonz Credit senast. Fick en mycket bättre resa och avslutade som vanligt bra. Att hon inte vinner fler lopp än hon gör är aningen konstigt men nu måste hon ses med bra chans. Usain Henna är en häst med barfota­balans och en annan när han har skorna på sig. De här motståndarna kan han kanske klara av även med skorna på men för att det ska vara en riktigt bra chans bör han nog tävla barfota. Om han gör det på onsdagen kan det vara värt att lyfta upp honom som etta i ranken.

Skrällbudet

Det får ju bli fjärderankade Greenleaf Slim men vi tror alltså inte att det går utanför vår trio.

Spetsbudet

Kanske att man vill prova Blue Martini Ås i ledningen här gången?

! Statistik­vinnaren

Digital Frame.

✓ V86-7

Loppet

Spets eller bästa hästen? Det är så vi läser loppet.

Tipsettan

Västerboonthenews får tipset tack vare spåret som kan betyda att han leder runt om, den som eventuellt kan ta sig förbi från start är Kash’s Cantab men vi har Västerboonthenews som spets­favorit. Formen verkar vara så bra som den kan.

Motbuden

Spartan Kronos är bästa hästen men förutom ­spåret verkar det vara så mycket annat som kan gå på tok när det gäller honom. Men vi vägrar att spricka på honom, får han till det kan han krossa allt. ­Royal Fighter känner väl alla till? Han har fått fel ­läge nu men en häst av hans kaliber kan förstås aldrig ­avfärdas helt. Årsdebuten är avklarad.

Skrällbudet

Vi har nämnt tre hästar, i övrigt finns det antal – fyra stycken som vi ser det – luringar i loppet. Rod Stewart har det bästa spåret av dessa.

Spetsbuden

Kash’s Cantab är mycket snabb ut om man trycker av honom för fullt men vi måste ju tro på Västerbo­­onthenews i spetsstriden, annars hade vi inte kunnat tippa honom.

! Statistik­vinnaren

Mr Picolit.

✓ V86-8

Loppet

Lite skrälläge här men vi går rätt så kort.

Tipsettan

Valeur klappade igenom näst senast. Fick ta igen sig en månad men galopperade senast. Formen är dunkel men om han är när han är som allra bäst tror vi att han har mycket bra chans. Före misslyckandena på slutet såg han ju fantastiskt stark ut.

Motbuden

Research är mycket kapabel och 10,4 senast lyser som i neon i resultatraden. Men det var ju mer frukten av att loppet kördes i stenhårt tempo och vi tycker inte att Research ska överskattas på den tiden, även om han självklart var bra. Scampi har agerat lite ojämnt i de senaste starterna. Har han en bra dag dyker han upp i tätstriden.

Skrällbudet

Emil Tuffing? Det verkade vara aktuellt senast.

Spetsbudet

Global Ride eller Emil Tuffing, i den ordningen.

! Statistik­vinnaren

Victory Pilot.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav