Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på BERGSÅKER och SOLVALLA.

Sportbladets expert PER NICKLASSON tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

3 140 meter långa lopp brukar bli roliga att titta på.

Tipsettan

Premier Kronos kommer från V75-starter där han har gjort det bra utan att få vinna. Om det finns någon rättvisa får han göra det nu i stället och det är onekligen mycket som talar för det. Det som egentligen talar emot honom är främst att han då och då, utan att man riktigt förstår varför, gör en lite sämre insats. Det är av den anledningen vi känner att vi inte har absolut fullt förtroende för honom.

Motbuden

Vacqueyras går också ner i klass om man ser till motståndet. Hans resultatrad är inte så märkvärdig men formen är klart bättre än vad den avslöjar. Navaronne är ytterligare en formstark häst. Han kan öppna bra men får svårt att hålla ut Eastar Rapida om denne laddas. Beroende på om denne är spetssugen eller inte kanske Navaronne kan hinna ut och få överta. Fast över lång distans behöver det inte vara fel med en smygresa heller. Tequila Palema gynnas av den långa distansen. Om han få en fin ryggresa – och det bör hon få i det här lilla fältet – är det goda möjligheter att hon håller farten bäst till slut.

Skrällbudet

Eastar Rapida är en mycket fin häst i grunden men hans segergnista har avtagit. Kanske mår han bäst av en ryggresa, kanske fattas det lite till toppform? Kapacitetsmässigt går dock ingen säker för honom.

Spetsbuden

Eastar Rapida är mycket snabb ut. Om han inte vill ha ledningen står det nog mellan Navaronne och Premier Kronos om att få överta.

! Statistik­vinnaren

Premier Kronos.

✓ V86-2

Loppet

Per Lennartssons kväll på Solvalla?

Tipsettan

Friendly Boko är en fin häst. Årsdebut gör att det är lite chansartat att spika honom men från ledningen behöver han nog inte vara helt på topp för att vinna.

Motbuden

Gloria Sund är rejäl. Spåret är inte roligt men motståndet är inte det hårdaste. Top Notch Lady Ås har lopp i kroppen.

Skrällbudet

Gypsy Brodda?

Spetsbudet

Betty Kjellin är den som kan ställa till det för vårt singelstreck i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Friendly Boko.

✓ V86-3

Loppet

Återigen svagt intresse när det är treåringslopp.

Tipsettan

Chocolate Gold (­bilden) var en av de bästa tvååringarna i landet i fjol. Frågan är vad det är värt, det var ingen mördande konkurrens bland tvååringarna och det gick att tjäna grova pengar utan att nödvändigtvis vara en topphäst. Det här är ingen sågning av Chocolate Gold, verkligen inte, vi säger bara att det är de första starterna den här säsongen som ger besked om hur bra han egentligen är. Men den här gången får han ju, frånsett ett par tre bra hästar, möta tämligen beskedligt motstånd. När han dessutom är spetsfavorit är han den givna tipsettan, men någon spik tycker vi trots allt inte att han är.

Motbudet

När vi summerar 2016 tror vi att Saint Patrick mycket väl kan vara den av de här sju hästarna som har gjort störst avtryck på tävlingsbanan. Till skillnad från Chocolate Gold är han dessutom i bevisat full tävlings­kondition. Risken att han får göra grovjobbet själv gör ändå att han får stå tillbaka i tipset.

Skrällbudet

De två hästar som vi har nämnt är snäppet bättre än de övriga men i draget av dessa två kan kanske Castle Hall smyga med och då är det inte omöjligt att han även kan spurta ner dem. Han har gjort bra insatser så gott som varje gång även om det bara

blivit en seger på nio starter. Men så har han också mött bra hästar varje gång.

Spetsbudet

Vi ser Chocolate Gold som den klara spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Saint Patrick.

✓ V86-4

Loppet

Öppet och rätt så intressant lopp.

Tipsettan

Moni to Spare inledde karriären lovande. Har kanske inte utvecklats riktigt som man trodde men är fortfarande en mycket bra häst för klassen. Läget och avsaknad av lopp i kroppen talar emot honom men det är ändå vettig chans att han trampar runt allt.

Motbuden

Ebony Boko har en hög högstanivå men också låg lägstanivå. Fågel eller fisk i årsdebuten? Token Bi är spännande. Hade han haft bättre spår är det inte omöjligt att vi tippat honom, trots att det är årsdebut.

Skrällbudet

Digital History?

Spetsbuden

Rebekka Ans har bästa läget av de startsnabba. Ebony Boko är kanske snabbast av alla i fråga om ren startsnabbhet. Filuren vann från ledningen på bra sätt och vill nog dit igen.

! Statistik­vinnaren

Moni to Spare.

✓ V86-5

Loppet

Daddy’s andra i rad?

Tipsettan

Daddy’s First vann lekande lätt senast och befäste den fina form

han visat i alla årets starter. Det här motståndet ingjuter knappast någon fruktan

i hästens tränare och vi tror på ett offensivt upplägg och att också Daddy’s First fina långspurt ska ge resultat trots bakspår på kort distans.

Motbuden

Bakom Daddy’s  First är det jämnt. Eklas Superior lyfter vi upp i ranken för att han är startsnabb. Sedan ser det ut som om positionerna kommer att avgöra väldigt mycket av reslutatet för de, säg sex i ranken följande hästarna.

Skrällbudet

Martini Akema med lopp i kroppen.

Spetsbudet

Eklas Superior är snabbast första biten?

! Statistik­vinnaren

Inchgower Gel.

✓ V86-6

Loppet

Nuncios årsdebut.

Tipsettan

Som spellopp betraktat är det här loppet inte speciellt intressant – det handlar ju bara om huruvida Nuncio ska vara utsatt för något, alltså sjukdom eller liknande, utöver det vanliga. Eller om han skulle få ett exceptionellt snällt lopp av sin kusk. Men det tror vi inte och då är det förstås också väldigt svårt att se hur någon ska orka stå emot Nuncio. ­Elitloppstrean (efter en ”omöjlig” resa) från i fjol har ju många ­gånger bevisat att han tycks vara okänslig för tunga resor, han bara tuggar på ändå. Mot den yppersta

eliten är det svårt att vinna med sådana resor men här saknas de allra bästa hästarna.

Motbuden

Shaq is Back rankas före Venkatesh av den anledningen att Shaq is Back är snabbast den första biten. För Venkatesh handlar det om att få en fin ryggresa så att han håller sig lugn. Då avslutar han också mycket

vasst.

Skrällbudet

Orecchietti är ju den som främst har kapacitet att kunna hota Nuncio. Men det blir nog tal om snälla upplägg en tid till framöver och då krävs det mycket tur för att han ska kunna utmana.

Spetsbuden

Shaq is Back. Nuncio övertar tidigt?

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

✓ V86-7

Loppet

Sex streck bör vara detsamma som helgardering.

Tipsettan

Järvsö Blomster är en av många årsdebutanter i omgången. 20 meters försprång kan fälla avgörandeförutsatt att formen är åtminstone bra.

Motbuden

Fem bra hästar på 20.

Skrällbudet

Norby Ask rensar lite?

Spetsbudet

Järvsö Blomster?

! Statistik­vinnaren

Järvsö Blomster.

✓ V86-8

Loppet

Errol Boko är ett tänkbart spikförslag.

Tipsettan

Vi är inne på att Errol Boko håller ledningen

men vågar inte lita fullt ut på det. Om han ­inte håller ledningen ­borde risken för att han fastnar vara uppenbar ­eftersom det är ett ­öppet lopp med jämna hästar.

Motbuden

Victor A.U. är gedigen, och har varit bland de tre bästa tio gånger på de femton senaste starterna. Spicy A. är inte lika gedigen, han är tvärtom tämligen ojämn. Han har ändå fler bra dagar än dåliga och på en bra dag duger han fint i det här sällskapet.

Skrällbudet

Vi vill åter varna så smått för Amor Winner.

Spetsbudet

Mer än att det finns startsnabba utmanare till Errol Boko är vi lite oroliga för att innerspåret inte ska vara optimalt för honom att öppna snabbt ifrån. Men han är vår spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Mellby Brunello.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav