Sportbladets tips till EXTRA V75 – på Jägersro

TRAV

Så tippar experten till söndagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Jägersro.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Få deltagare men ett spännande lopp på förhand.

Tipsettan

Västerbo Eclair var tvåa i Derbyt för ett år sedan. Efter den starten tog det nio månader innan vi såg honom på tävlingsbanan igen. I dom två första starterna fick han inte så mycket med sig men senast, i hans tredje start, såg han mycket fin ut vid överlägsen seger. Det verkar alltså som om Västerbo Eclair är tillbaka på allvar nu, och då ska han räknas i de flesta sammanhang framöver.

Motbuden

Fire to the Rain har en historik som liknar Västerbo Eclaris – lång frånvaro för skada, sedan lite svårt att komma igång men nu tillbaka på topp igen. Han öppnade bra senast, bättre än vi trott, och hade det inte varit för Britt Hudson hade vi sett honom som spetsfavorit och därmed favorit till segern i det här loppet. Nu finns risken att han blir överflyglad från start och vad som sedan händer är inte helt lätt att förutspå. Men oavsett så måste Fire to the Rain räknas mycket tidigt. Venkatesh har bytt tränare. Vi får se vad det kan komma att betyda men det viktigaste för Venkatesh är förstås att han håller sig lugn. När han gör det har han en spurtförmåga som räcker i de flesta sällskap. Vi tycker att de tre förstarankade höjer sig men hade gärna haft råd med Montdore också. Han är svårbedömd efter ett uppehåll men det finns en möjlighet att han kommer till ledningen och då säljer han sig dyrt.

Skrällbudet

Tosca Victory. Ses med viss spetschans.

Spetsbudet

Britt Hudson bör vara snabbast om hon laddas. Sedan är frågan vem som får överta. Hinner Fire to the Rain ut för att överta i ett andraskede, ja då är nog loppet över. Men om Montdore eller Tosca Victory är snabbare blir det här ett intressant lopp.

! Statistik­vinnaren

Montdore.

✓ V75-2

Loppet

Bästa hästen kan lätt komma bort, vi går emot honom och garderar på rätt bra.

Tipsettan

Vi får erkänna att vi inte kan Out of the Slums jättebra, det vi har sett av honom är ett lopp i högervarv på Århus i december i fjol. Det är en rejäl häst och fyra raka segrar i år visar ju att hästen är i toppform.

Motbuden

Qahar Q.C. är extremt kapabel men han gör ofta bort sig med galopp. När det nu är medeldistans är det heller inte helt säkert att han hinner fram felfri heller, även om han troligen är klart bästa hästen. Glider Slider har full form. Farlig om han inte blir fast.

Skrällbudet

Alexis Goodland kan bli lite bortglömd i jämnt lopp.

Spetsbudet

Vi har inte lyckats bena ut vem som egentligen bör gälla som spetsfavorit. Det är en av anledningarna till att vi inte håller igen med garderingarna.

! Statistik­vinnaren

Qahar Q.C.

✓ V75-3

Loppet

Vi tar en så kallad råkaka i det här loppet.

Tipsettan

Loppet är öppet men vi chansspikar Carelin som bör rensa hyggligt. Urstark efter galopp senast.

Motbuden

Två stycken är givna, sedan kanske tre till.

Skrällbudet

O’Sunday.

Spetsbudet

O’Sunday?

! Statistik­vinnaren

Reckless.

✓ V75-4

Loppet

Amatörlopp med anor.

Tipsettan

Sverigebekante Elit Sjöhammar återfinns numera i Finland och där tävlar han starkt. Uttagningen till det här loppet hemförde han i överlägsen stil från ledningen. Bra chans att han når den positionen igen.

Motbuden

Västerbo Exact kan öppna bra men får kanske svårt att svara ut vår tipsetta. Västerbo Exact är dock tuff nog att kunna vinna från de flesta positioner. The True F. är också startsnabb men härifrån får han nog främst sikta på att hitta ner i bra ryggar för att sedan försöka spurta istället. Han är bra nog att kunna vinna med klaff. Vi streckar bara tre hästar men hade inte haft något emot fler streck i öppet lopp.

Skrällbudet

K.A.Online har fått någon slags lidnersk knäpp.

Spetsbudet

Elit Sjöhammar får ses som främsta spetskandidaten.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Exact.

✓ V75-5

Loppet

Stoderbyt.

Tipsettan

Alla, precis alla, inklusive förmodligen Otrobanda själv, var överraskade över hennes startsnabbhet senast. Den här gången snarare räknar vi med att hon ska kunna öppna. Kan sedan hennes kusk hitta den där nivån som gör att hon kan öppna, samtidigt som hon inte hetsar upp – ja, då blir det inte så enkelt för de övriga, även fast motståndarna är mycket bra.

Motbuden

Timbal är något alldeles extra och loppets troliga favorit. Men vi går alltså emot henne i tipsen. Men med på kupongen är hon förstås.

Skrällbudet

Cayenne Ovel var stark i ny regi senast.

Spetsbudet

Vi säger Otrobanda med tanke på senast.

! Statistik­vinnaren

Timbal.

✓ V75-6

Loppet

Derbyt där en andraplats kommer att kännas som en seger för elva av hästarna och allt annat än en seger är en besvikelse för en häst – Readly Express.

Tipsettan

Efter Derbykvalen finns det ingen anledning – även om många var bra i de där loppen – att revidera uppfattningen om att det här är Readly Express Derby. Han har varit jättefin i år.

Motbuden

Många håller nog Isor Håleryd för att vara främste utmanare till Readly Express och det är inget konstigt med det, men vi håller Heavy Sound för att vara en ännu tuffare utmanare. Hästen som aldrig gör något fel och som var mycket fin senast.

Skrällbudet

Ceasar Sisu för att han kan få en mycket fin resa.

Spetsbudet

Ceasar Sisu är snabbare än Pajas Face? Alla vill ha ryggen på Readly Express men andra kan vara spetssugna däremellan.

! Statistik­vinnaren

Readly Express.

✓ V75-7

Loppet

Kan vara bra att spara många streck till detta lopp.

Tipsettan

Marta Chip är en talang men hur är formen?

Motbuden

Som sagt läge att strecka många.

Skrällbudet

Bijou Bourbon H.M.?

Spetsbudet

Nummer 2 är snabb ut men vill släppa, nr 4 och 6 slåss om att få överta.

! Statistik­vinnaren

Marta Chip.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips