Värvar travtalangen: ”Väldigt spännande”

Av: Madeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Kevin Oscarsson om nya uppdraget - lämnar Stall Untersteiner i höst

Kevin Oscarsson har gjort klart med nytt jobb hos tränaren Stefan Persson. Nu hoppas han kunna köra ännu mer lopp och utvecklas som kusk.
Foto: ALN
Kevin Oscarsson har gjort klart med nytt jobb hos tränaren Stefan Persson. Nu hoppas han kunna köra ännu mer lopp och utvecklas som kusk.

Kusktalangen Kevin Oscarsson värvas till travtränaren Stefan Persson.

I slutet av september lämnar han stall Johan Untersteiner för sin nya arbetsgivare.

– Där här erbjudandet passar mig bättre. Det kommer bli lättare att kunna åka iväg och köra lopp, säger Kevin till Trav365.

Foto: Kanal 75
Halmstadtränaren Stefan Persson.

För nästan exakt ett år sedan värvades kusktalangen Kevin Oscarsson till proffstränaren Johan Untersteiner i Halmstad.

Nu är det klart att Kevin lämnar Stall Untersteiner. I slutat av september börjar han sitt nya jobb hos travtränaren Stefan Persson.

– Jag fick ett erbjudande att börja jobba hos honom. Jag har börjat köra mer på slutet och jag får mer styrningar och det blir tajt med tiden när man har åtta starthästar. Där här erbjudandet passar mig bättre.

Gjorde succé i storloppet

Kevin som gjorde succé i Jubileumspokalen på Solvalla i augusti då han fick hoppa in istället för pappa Jim Oscarsson som skadat handleden.

Det slutade med en andraplats för Kevin och Explosive de Vie.

I och med det nya jobbet hoppas Kevin att det ska bli lättare att kunna fortsätta utvecklas som kusk.

– Det kommer bli lättare att åka på trav.  Nu kommer jag att ta hand om 1,5-åringar mest. Då kommer det bli lättare att kunna åka iväg på eftermiddagarna när det är trav. Det är inte lika mycket fixande med unghästarna som med tävlingshästarna, fortsätter han.

Hur känns det med det nya jobbet?

– Det känns väldigt spännande med det nya jobbet. Jag har kört lite lopp åt Stefan och det har gått bra.

– Stefan tar fram bra hästar varje år så det ska bli intressant att se hur han jobbar, fortsätter han.

”För att kunna utvecklas...”

Samtidigt är Kevin tacksam för tiden hos Johan Untersteiner.

– Det är inga hard feelings mellan Johan och mig. Jag har trivs väldigt bra, men det här passade bättre. För att kunna utvecklas måste jag  köra så mycket lopp jag får.

– Han har varit schysst med jobbet, styrningar, ja alltihop. Han har varit jättebra. Det har varit lärorikt och kul att se något nytt och hur han vill ha det. Man lär sig alltid något på varje ställe. Vilket stall man än kommer till är det nya saker. Jag är tacksam att jag fick chansen hos Johan. Hade jag inte fått erbjudandet från Stefan så hade jag jobbat kvar hos Johan. Om det är någon som frågar så kommer jag rekommendera att jobba för Johan.

”Kommer få köra mycket”

Stefan Persson är glad över att kunna välkomna Kevin till teamet.

– Kevin är en riktig framtidskille, och han kommer passa perfekt i teamet. Han kommer även få köra mycket lopp, vilket är det han vill. Kevin är en riktig arbetare, som är duktig med unghästar och det ska vi försöka utnyttja. Helt enkelt ett riktigt bra tvåbent nyförvärv.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN