V75 och storlopp – då töms hotellen

Foto: Publikfest att vänta i Boden på lördag
TRAV

Midnattstrav med miljonloppet Norrbottens Stora Pris i Boden.

Då töms staden på hotellrum.

– Vi får skicka gästerna till Luleå, säger Bodens travbanechef Mikael Lundmark till Trav365.

Foto: Mikael Lundmark, travbanechef i Boden

Travets elitserie V75 gästar på lördag Boden.

Huvudlöpningen Norrbottens Stora Pris har lockat hästar som Nahar, Nimbus C.D., Sauveur, On Track Piraten och Propulsion, för att nämna några.

En miljon kronor väntar vinnaren och det är dukat för travfest i midnattssolen.

I fjol slog Boden publikrekord i modern tid med 11 300 besökare – och nu hoppas man på något liknande i år.

”Största som finns i Norrbotten”

– Succé är ordet jag tänker på när vi pratar om helgen, i några andra banor funderar jag inte, säger travbanechefen Mikael Lundmark till Trav365 och fortsätter:

– Den sportsliga biten med höjdpunkten Norrbottens Stora Pris är magiskt bra, det är utan tvekan den bästa upplagan som någonsin har körts. Vi har lockat hit bra hästar tidigare, men inte den här jämnheten som fältet håller i år. Det blir dyrt att spela V75, då man måste plocka med alla hästar i sista V75-avdelningen, skojar Lundmark.

Vad betyder den här tävlingskvällen för er?

– Den betyder allt. Alla aktiva, både proffs och amatörer, och alla intresseklubbar, alla lever verkligen upp för den här helgen, alla ställer upp och jobbar hårt. Vi hade exempelvis städdag här tidigare i veckan, och då kom massor med folk och hjälpte till. Det här är det största idrottsevenemanget som händer i Norrbotten, det finns ingenting större än det här, och det är otroligt viktigt, inte bara för travet, utan för hela Boden.

”Vore fantastiskt”

Intresset för Norrbottens största idrottsevenemang är också stort, hotellrummen i staden är slut sedan länge.

– Vi har de senaste åren legat stabilt över 10 000 personer, och det hoppas vi givetvis på i år också. Ett publikrekord vore helt fantastiskt. Vi hade runt 11 300 personer i fjol och det var publikrekord i modern tid, och det vore otroligt att slå det så klart. Vi har mycket folk som kommer över dagen från närområdet, men vi gör allt vad vi kan för att få hit folk och då alla hotellrum är borta så får vi skicka dem till Luleåa. Det är bara tre mil till Luleå och där ligger ju också flygplatsen, så det passar perfekt.

Ligger pusselbitarna på plats inför helgen?

– Ja, det gör dem, och jag tycker det känns jättebra.

Har du någon V75-vinnare att bjuda på?

– 1 Andover Streamline (V75-1) tycker jag är spännande, jag har jättesvårt att se någon ta en längd på honom från start med tanke på hur äckligt snabb han var från start senast, säger Mikael Lundmark.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Boden