Snor intervjun – framför ögonenpå sin kollega

Publicerad 2016-10-05

TV4-reportern Matteus Lillieborg snor segerintervjun – framför ögonen på sin norske kollega

Här tränger sig TV4-reportern Matteus Lillieborg före den norske tv-reportern Hans Kristian Skubberud.

Och ”snor” segerintervjun mitt framför ögonen på honom.

– Det gäller ju att vara med, säger Matteus Lillieborg till Trav365.

I lördags var det V75-tävlingar på Färjestad i Karlstad – en Unionskamp mellan Sverige och Norge.

Både svenska och norska tv-team var givetvis på plats, en av de svenska tv-reportrarna var Matteus Lillieborg, och en av de norska var Hans Kristian Skubberud.

När norske Magnus Teien Gundersen vann den andra V75-avdelningen med travhästen Millmasai ville bägge reportrarna fram för en segerintervju – och det var då händelsen utspelade sig.

TV4-reportern Matteus Lillieborg ”tränger” sig före Hans Kristian Skubberud och ”snor” intervjun mitt framför ögonen på honom.

”Då tog jag chansen”

– Jag såg bara att han var där, men det hände ju ingenting. Är de inte med så får de skylla sig själva, det gäller ju att vara med, säger Matteus Lillieborg till Trav365.

Fick du några reaktioner?

– Han tittade lite surt, men det är ju som en start eller vad som helst, man måste ju vara med. Jag hade tränaren till hästen där så jag tänkte att jag tar tränaren först, för eftersom det var en norsk vinnare så visste jag att de kommer hugga vinnarkusken nu och när jag såg Hans Kristian i döda vinkeln så tänkte jag att nu är det kört och vi får nöja oss med tränaren, säger Matteus Lillieborg och fortsätter:

– Men sedan såg jag att de inte var med, och då tog jag chansen.

Vad säger du om din trängning?

– Det känns ändå inte som att jag trängde mig, utan han var ju inte med, jag såg att han inte var med på noterna så då klev jag fram.

”Då tänkte jag fan”

Den norske tv-reportern Hans Kristian Skubberud tar händelsen med ro.

– Jag såg att någon hade lagt ut ett klipp på händelsen på Twitter och att den fått många kommentarer, det var en riktig trängning, skrattar Hans Kristian Skubberud och fortsätter:

– Det som hände var att jag hamnade på ena sidan utfarten till banan, och min kameraman hamnade på andra sidan och fick vänta till hästarna kört av, och då hann Matteus före.

Hur reagerade du då, i klippet ser man att du inte blir helt nöjd?

– Jag tänkte bara att vi får hänga på och vänta och göra intervjun när Matteus var färdig, men där och då så tänkte jag att fan, nu hann de före och får den direkta segerintervjun.

Hans Kristian Skubberud blev dock nöjd med utfallet.

– Vi gjorde intervju med kusken efter, och det blev en fantastisk intervju, vi fick med en jublande ägare till hästen som kom ut på banan och skrek och kom fram och gav mig en kram under intervjun, och det gjorde faktiskt att det blev en bra intervju – tack vare att Matteus hann före, säger Hans Kristian Skubberud.

Här kan du se klippet

Följ ämnen i artikeln