”Är förhoppningsvis inte hans sista start”

1 av 2 | Foto: ”Det här är inte hans viktigaste lopp i karriären”, säger Peter Jensen om Frozen
TRAV

Topphästen Frozen är tillbaka efter skada.

Men danske tränaren Peter Jensen ligger lågt med den tripple V75-vinnaren på V86-spelet.

– Det här är förhoppningsvis inte hästens sista lopp i karriären, säger han till Trav365.

Foto: Danske topptränaren Peter Jensen

För två år sedan vann Frozen sju lopp på tolv starter, bland annat tre V75-lopp, och sprang in knappt 700 000 kronor.

I fjol inledde han säsongen på bästa sätt med seger i årsdebuten på Åby och han såg ut att gå mot en ny spännande säsong.

Men i fjolårets andra start gjorde han en slät figur som klar favorit i stayerloppet Orebro Intn´l.

Det visade sig efteråt att Frozen ådragit sig en skada – en skada som hållit honom borta från tävlingsbanan i tio månader.

Under onsdagens V86-tävlingar, som saxas mellan Solvalla och Åby, är det dags för comeback.

”Tror han kan utvecklas”

– Han skadade sig i ett framben och har därför varit borta länge. Han har inför onsdagens comeback tränat fint en längre period, och jag tycker han känns fin, säger Peter Jensen om Frozen till Trav365 och fortsätter:

– Han har gått ett jobb inne på banan inför detta efter 1.24 full väg och det är det snabbaste han gått inför onsdagens start. Jag tycker allting känns bra.

Vad tror du om uppgiften för 7 Frozen (V86-7)?

– Jag ligger lite lågt med honom, det gör jag. Det var jättefint motstånd emot och det viktigaste är inte att han vinner utan att han kommer igång igen på ett bra sätt efter skadan. Det här är förhoppningsvis inte hans sista lopp i karriären.

Vad tror du om Frozen framöver, kan han komma tillbaka till den nivå som han hållit tidigare?

– Ja, det tror jag absolut att han kan göra, och jag både tror och hoppas dessutom att han kan utvecklas ytterligare.

”Känns jättestark”

Du har även 8 Total Value (V86-1) till start inom V86-spelet, han imponerade vid seger på V75 i oktober i fjol. Status där?

– Han blev lite hetsig i de sista starterna under fjolåret och därför valde jag att plocka bort honom ett tag från tävlingsbanan. Han har tränat på här hemma och känns jättestark och fin, och jag är väldigt nöjd med honom för dagen.

Vad tror du om hans uppgift?

– Det viktigaste är att han håller sig lugn och att vi bygger på i små steg inför framtiden, men han känns som sagt stark och rejäl hästen så en bra insats tror jag på. Men, utgångsläget blev vanskligt och vi får hoppas att det blir lite fart på loppet.

Vem av dina två på V86-spelet tror du mest på?

– Jag ser bägge två inte som någon vinstchans i första hand, bägge kommer väl förberedda till det här och givetvis kommer de att köras för seger, men jag vill helst se att de får ett lopp i ryggar och sedan får gå till slut så de kommer igång på ett bra sätt inför framtida uppgifter, säger Peter Jensen.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Spel