Körde Nuncio i morse: Perfekt!

TRAV

Stefan Melander om uppladdningen för hans stjärna

1 av 3 | Foto: ROBERT GABRIELSSON

Jättefavoriten Nuncio har anlänt till Solvalla.

Stefan ”Tarzan” Melander körde hästen i morse innan hästen åkte till Elitloppet.

– Allt verkar perfekt, men man vet inte när klockorna ringer, säger Tarzan.

Stämningen är på topp på Solvalla bland de nästan 30 000 travfansen som anlänt för att se vem som är bäst bland de 16 Elitloppshästarna. I centrum av uppmärksamheten: Stefan ”Tarzan” Melander som tränar storfavoriten Nuncio, som står i knappt fyra gånger pengarna. Men ”Tarzan” vägrar vara nervös.

– Jag har inte varit nervös förrän nu, men jag har definitivt en speciellt bra häst, det måste man säga. Han har aldrig varit sämre än trea, hoppas det håller i sig.

”Mycket hyss för sig”

Nuncio kan ha en del hyss för sig, galoppera i värmningen, och springa och bryta i loppen.

– Han är speciell och har mycket hyss för sig. Men kommer han ut och galopperar i värmningen blir jag inte orolig. Kanske kan en ny kusk göra att han inte springer och löjlar sig, säger ”Tarzan” i ATG Live.

”Allt ska vara som vanligt”

Den allra sista checken och finslipningen gjorde Melander så sent som i morse.

– Jag körde han i morse, allt verkar perfekt, men man vet inte när klockorna ringer. Jag har sagt åt killarna och tjejerna i stallet att allt ska vara som vanligt. Är man nervös i stallet och andas på hästarna hetsar de också upp sig.

Men kanske får Nuncio stryk - av Tarzan själv och Volstead.

–  När året är slut är jag säker på att Volstead vunnit några stora lopp, men nu är det knepigt läge, men det är en hård häst. Formen är i alla fall bättre än senast...

Maths Nilsson