”Hans skyldighet att säga så här”

1 av 2 | Foto: Kari Lähdekorpi.
TRAV

I lördagens Sportbladet gick proffskusken och tränaren Lutfi Kolgjini till attack mot sin kollega Kari Lähdekorpi angående spelkriget mellan ATG och Unibet.

Kolgjini tycker att Lähdekorpi är helt fel ute och att han borde tänka först och prata sedan.

– Vi är vänner, säger Lähdekorpi.

Kolgjini skriver i sin senaste krönika om spelkriget som är mellan Unibet och ATG. Unibet har sedan några veckor tillbaka köpt travsidan Travnet och startat poolspel på hästar till högre odds än ATG.

Kolgjini samt hästägaren och företagsledaren Rune Andersson menar att det här är en chans för STC att frigöra sig från staten och bedriva spel i egen regi.

Samtidigt kritiserar Kolgjini sin kollega Kari Lähdekorpi och menar att han tänker helt fel. ”Din mun borde konferera lite mer med hjärnan innan den pratar”, skriver Kolgjini i sin krönika.

Kari har valt att bojkotta Travnet och har även uppmanat andra tränare att göra samma sak.

– Om man vill fortsätta med trav så ska man inte spela där. Det här drabbar inte bara spelet. Det drabbar även näringsliv och sådant. Någonstans måste man sätta stopp för det här och det är dags att de på ATG tar detta på allvar, sa han till Trav365 i en tidigare intervju.

Är överens

Kari Lähdekorpi har själv läst rubrikerna från Lutfi Kolgjinis uttalande, men tar det med ro.

– Vi är överens om att STC måste agera, men jag tror inte att Travnet och Unibet är lösningen som Ludde tror. Unibet tar bara och har inget att ge till sporten, säger han.

Han tror sig veta varför Kolgjini försvarar Travnet och Unibet.

– Ludde har stora ekonomiska intressen hos dem och det är hans skyldighet att säga så här och hoppa på mig. Han är rätt så ensam om att tycka så här, säger han.

Ännu har han inte pratat med Kolgjini efter krönikan.

– Vi är vänner. Jag är i alla fall vän med honom, säger Lähdekorpi.