Plusbetygen: Visade att gammal är äldst

Expertens sätter plus och minus på V75-omgången

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
On Track Piraten och Rikard N Skoglund vann V75–3.

Han hade inte vunnit på V75 i år.

Då slog Rikard N Skoglund till med en dubbelseger.

Och återigen: On Track Piraten visade att gammal är äldst.

På förhand såg lördagens V75-omgång ut som en olöslig historia, men efter endast en skräll så stannade utdelningen på 28 036 kronor.

Kusken Rikard N Skoglund hade inte vunnit på V75 i år innan kvällens tävlingar. Han åkte till Axevalla för att ändra på det, den 29-åriga kusktalangen passade på att ta en dubbelseger.

Kvällens prestation hittar jag i gulddivisionen, när krutröken hade lagt sig så var allt som vanligt – On Track Piraten vann på V75 igen.

Här är Sportbladets plusbetyg på V75-omgången

On Track Piraten, V75-3: Gammal är äldst – Hans R Strömbergs elvaåring slutar inte att imponera. Kusklöftet Rikard N Skoglund hade fått uppdraget att lotsa runt Dalarnas stolthet och gjorde ingen besviken. När startrusningen hade lagt sig körde han resolut till ledningen och väl där var det spel mot ett mål. “Piraten” dansade undan till seger nummer 33(!?) på V75.

Pacific Face, V75-6: Efter en lugn start styrde tränare och kusk, Giuseppe Lubrano, fram sin häst till tätpositionen. Där vandrade Pacific Face på i sin mycket speciella stil, hästen är mer stark än snabb och kusken ryckte tussarna (delikatess) redan varvet från mål, det för att hålla sin häst på bettet.

Konkurrenterna hölls på behörigt avstånd loppet igenom och kusken kostade på sig en ordentlig segergest.

Skoglunds dubbel, V75-2 och V75-3: 29-åriga Rikard N Skoglund var fram till i kväll segerlös på V75 i år. Kusken åkte till Axevalla för att ändra på det, han passade på att ta en snygg dubbel under kvällens tävlingar. Kusktalangen fortsätter att imponera och han börjar bli ett etablerat namn bland Sveriges toppkuskar.

Miss Hejaracka/Markus Pihlström, V75-2: Namnet är inte det bästa men kvällens prestation var desto bättre. Markus Pihlström gjorde den 60 mil långa resan från Sundsvall till Skara med en häst och resan var inte förgäves.

Efter en hård upploppsduell drog Miss Hejaracka det längsta strået över det långa upploppet. Efter att ha varit segerlös i tretton starter så har Philströms sto nu två raka segrar.

Robert Bergh/Whipped Eggs, V75-1: Vilken fantominsats av både kusk och häst. Efter en riktigt trög start så fick Bergh fart på Whipped Eggs en bit in i loppet och in i sista sväng hade dem hittat ett bra slagläge (mycket tack vare att halva fältet galopperade).

Det gick på nålar mest hela vägen och galoppen var nära mer än en gång under loppet, “Robban” fick ta fram sina vassa körhänder och visade att han hade den starkaste hästen.

Olyckor: Tidigare i veckan träffades Claes Svensson av en hästspark och vårdas på sjukhus. På V75 var det millimeter från att stjärnkusken Peter Untersteiner träffades av en spark. Otäckt, jag ryser...

avCharlie Hedstad

ARTIKELN HANDLAR OM

V75