Stjärnkusken flyttar hem

”Jag ska driva min egen träningsverksamhet”

Johan Untersteiner flyttar hem till Halmstad.
Johan Untersteiner flyttar hem till Halmstad.

Stjärnkusken Johan Untersteiner, 30, satsar på att bli ny stortränare.

Han bryter med Roger Walmann och flyttar till Halmstad.

– Jag ska driva egen träningsverksamhet och samarbeta med min pappa, säger Untersteiner.

I kväll bekräftades nyheten det gått rykten om i Travsverige i flera veckor. Stjärnkusken Johan Untersteiner blir egen tränare och flyttar hem till Halmstad.

Sedan en tid tillbaka ligger Untersteiners lyxvilla ute till försäljning och kusken har själv varit förtegen om sin framtid.

Johan Untersteiner lämnar ett långvarigt samarbete med tränaren Roger Walmann, där det var tänkt att han skulle ta över Walmanns träningsrörelse.

”Lärorikt”

– Samarbetet med Roger har varit både stimulerande och lärorikt. Han är en mästare när det gäller unghästträning och inprickning av formtoppar. Jag är honom mycket tacksam för de kunskaper och de många fina uppsittningar som han givit mig under våra år tillsammans, säger Johan Untersteiner på Halmstadstravets hemsida.

Förra året körde Johan Untersteiner in 14.6 miljoner kronor. Under sin korta men framgångsrika karriär har han vunnit E3, Breeders'Crown och Europeiskt 3-årschampionat samt satt världsrekord i USA med Giant Diablo.

Nu ska 30-åringen även satsa på att bli tränare i Halmstad och jobba närmare sin pappa Peter Untersteiner som numera är Sveriges största travtränare sett till antalet hästar.

”Här finns mina kompisar”

– Halmstad är min uppväxtmiljö. Här finns mina föräldrar och en rad kompisar inom och utanför travet. Både anläggningen i Holm och miljön vid Halmstadtravet erbjuder träningsmiljö av högsta klass. Dessutom ligger ju Halmstadtravet inom bekvämt räckhåll till storbanorna Åby och Jägersro. Det innebär många starttillfällen och bra prispengar att köra om, säger han.

Johan Untersteiner kommer både att träna hästar själv och ha ett samarbete med pappan Peter Untersteiner.

– Jag kommer att driva en mindre egen träningsverksamhet tillsammans med min flickvän Paula och samtidigt ha ett samarbete med pappa, vilket bland annat innebär att jag kommer att fungera som stallets andrekusk. Jag hoppas givetvis också att få en del lånestyrningar från andra tränare.

Johan Untersteiner ersätts av Kenneth Haugstad enligt Travronden.

Trav365

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!