Längst upplopp – det passar mina spikar...

TRAV

Rise and shine, upp och hoppa, ta en kaffe – det är dags igen.

Upplopp i V75-maran.

Och Axevallas upplopp är längst i landet.

Mina spikar slickar sig om munnen när de får höra det.

Axevalla är banan som inte behöver open stretch, alla hinner spurta över det 227 meter långa upploppet. En annan detalj är att innerspår bakom bilen är lite bättre än på andra banor, rakan är lång, starten kommer sent och hästarna har bra fart längst in.

V75-1: Hanna Banker är en läcker travare som kan vinna trots bakspår på kort distans. Upploppet gynnar henne och prestationerna är starka rakt av. Pelikan Trio är en flygmaskin som svek i debuten i ny regi senast men var sjuk då. Hon är flink från start och har vinstläge. Det har även Ruth Reerstrup som frontade från innerspår näst senast och har varit bra i Norge.

Fem streck en chansning

V75-2: Lidl-varning på det här försöket i Klass II och det kanske är så att de bra hästarna tagit slut så här i slutet av veckan?

Persos Amarula är en fin travare men när det handlar om ta i för kung och fosterland tittar hon åt ett annat håll. Jag skulle inte välja henne som ankare i en dragkamp. Heart Jack har imponerat i två raka från front men har inte gått ett hammarslag bakifrån.

Hur ska det gå? Ingen aning. Fem streck känns som en chansning. Vi blundar och håller tummarna. Misty Marke från start till mål kanske?

V75-3: Här har jag hittat omgångens drag efter en idogt plöjande i lopparkivet. Har sett de fem senaste starterna på norske Cloud Connected och utan att rabbla allt så kan jag säga att han är dunderbra. Hästen är inte mer än tre skitar hög men har löpsteg, hjärta och lungor som gör honom svårslagen. Spurten kan han dra upp tidigt och den minnesgode har koll på att han flög fram som tvåa i ett V75-lopp på Årjäng i somras när Björn Goop körde. Nu kör Kenneth Haugstad och det blir i alla fall ingen språkförbistring mellan honom och tränare Åsbjörn Tengsareid.

Tvåan måste med

V75-4: Race Cowboyland var mycket bra som tvåa bakom Raja Mirchi senast och kan städa av allt i spurten. Lovelock kan massor, har lopp i kroppen och bästa spåret av de bra – lägg till Björn Goop i sulkyn så förstår alla att tvåan måste streckas. Geting Sånna debuterar i ny regi och det låter mellan raderna på Glenn H Persson som han är stenklar. 

V75-5: 15 ston där i stort sett vem som helst kan vinna. Peter Untersteiner stimmar upp Honeydew och jag förstår honom. Hon avslutade vasst senast och kan få en smakstart från springspår på tillägg.

Revanschmöte i V75-6

V75-6: Kazire de Bob och Rooibos gjorde upp senast, båda var bra och här är det revanschmöte. Rooibos har lopp i kroppen men svårt spår. Kazire de Bob gillar däremot läget eftersom han är trögstartad. Glöm inte Kalle som aldrig fäller in årorna.  

V75-7: Örbäckens Cruella har varit hur bra som helst på slutet och för mig känns det givet att chansa med spik. Hennes insats näst senast var grym, titta gärna på det loppet igen. Senast hamnade hon hopplöst till men flög fram med bredsladd ute vid staketet genom sista sväng. 

Helgens tips

1. 2 Cloud Connetcted (Axevalla, V75-3)

Kanonbra i fem raka starter. Omgångens drag.

2. 4 Örbäckens Cruella (Axevalla, V75-7)

Underbart sto. Vingel senast, sylvass. Chanspik.

3. 9 Kalle (Axevalla, V75-6)

Gillar distansen och långt upplopp. Värd att passa.