– Han skulle bara vinna loppet, tråkigt

Plusbetygen efter V86: Trav365:s Nils Larsson utser omgångens plus och minus

avTrav365

Foto: ATG LIVE
Månprinsen A.M. svek på V86.

Kvällens V86-omgång hade det mesta ur en sportslig synvinkel.

Jairo och Tesio imponerade stort i sina genrep inför Elitloppshelgen.

Månprinsen A.M. däremot svek rejält och verkar stå över Elitkampen.

Vi fick njuta av ett svenskt rekord av Tesio och en fantastisk insats av Jairo men ändå fick kvällen ett bittert slut då Månprinsen A.M. underpresterade rejält och nu verkar det inte bli någon start i Elitkampen nästa helg.

Väldigt trist för kretsen runt hästen men även för Solvallapubliken som går miste om ytterligare en profilhäst.

En som däremot har en ljus framtid är Stig H Johanssons treåring Musique d'Inverne som inlett karriären på bästa vis.

V86:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

Vem: 1 Jairo (V86-2) 

Kommentar: Såg fullständigt lysande ut när han dansade barfota i kväll. Trots en tuff resa så krossade han motståndet och nu väntar Sweden Cup nästa helg – det kan nog bära riktigt långt även där.

Vem: 9 Tesio (V86-5)

Kommentar: Har alltid lovat mycket och månne är det på väg att lossna på allvar för sexåringen, nu hos Robert Bergh. Han övertygade rejält när han var överlägsen på nytt svenskt rekord och Janne Norberg skötte tömföringen på bästa vis.

Vem: 4 Musique d’Inverne (V86-6)

Kommentar: Här har Stig H Johansson fått fram en talang som ska kunna vara med och hugga i årgångsloppen framöver. Hon är travsäker, kvick i benen och även startsnabb. Eller som Erik Adielsson sa i vinnarcirkeln: ”Som en bil att köra”.

Vem: 3 Smedheim Solan (V86-7)

Kommentar: Spurtade till en snygg seger och slog några av de allra bästa kallbloden. Han kliver fram som en fullt tänkbar vinnare av Elitkampen.

Vem: 8 Uppohoppa (V86-8)

Kommentar: Svarade för en svettig comeback. Det här är en kanonhäst som fortfarande har tjänat väldigt lite pengar i förhållande till sin kapacitet. Kommer gå framåt ytterligare med det här loppet och jag ser med spänning fram emot nästa start.

Vem: 5 Månprinsen A.M. (V86-7)

Kommentar: Skulle bara vinna det här loppet och komma till Elitkampen nästa helg i toppform. Efter kvällens magplask verkar det inte bli någon start alls, tråkigt.


NILS LARSSON

ARTIKELN HANDLAR OM

V86