Trav

”Han anföll Gunnar, han anföll mig…”

Delägaren berättade själv i tv om stjärnhästens förvandling: ”Det var inte Prinsen längre”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Under fredagskvällen kom nyheten att superhästen Månprinsen A.M. är död.

I lördagens V75-sändning berättade delägaren Anna Maria Öberg varför de tvingades att avsluta hästens liv.

– Han anföll Gunnar, han anföll mig. Prinsen fanns inte längre, det var någon annan i hans kropp, berättade hon.

Det var på förbundet Svensk Travsports hemsida som nyheten dök upp.

En av trav-Sveriges mest profilerade kallblodshästar, Månprinsen A.M., är död.

– Det här kommer att ta hårt på Gunnar men…det gick inte att ha kvar hästen längre. Gunnar ringde till mig i onsdags och berättade att hästen hade blivit helt annorlunda. Han var rent farlig som gamla hingstar kan bli. Det är klart att det här inte går att berätta om så lätt för Gunnar, sa uppfödaren- och delägaren Anders Bodin till Kanal75.

”Svarta droppar av ilska och hat”

”Älskade underbara häst du finns inte mer men du kommer alltid att leva i mitt hjärta och min själ. Har aldrig älskat någon eller någonting som dig. Nu finns bara tomhet och saknad kvar. Längtar tills vi ses igen på andra sidan regnbågsbron.”, skrev delägaren Anna Maria Öberg på Facebook.

Under lördagen var Anna Maria Öberg med i V75-sändningen i TV12 och i ett väldigt känslosamt berättande förklarade hon stjärnhästens beteendeförändring.

Från snäll – till ond.

– Han var som en skål full av glädje. Fram till för 1,5 år sedan. Då var det som tunga svarta droppar av ilska och hat droppade ner i skålen och tryckte undan allt det goda, sa hon.

Öberg fortsatte med tårar i rösten:

– Vi försökte allt vi kunde, men vi kunde inte. Han anföll Gunnar. Han anföll mig. Det var inte Prinsen längre. De här tunga svarta hatiska droppar hade fyllt skålen. Prinsen fanns inte längre, det var någon annan i hans kropp. Han var farlig för sig själv, han var farlig för sin omgivning. 

”Vi ville inte berätta om det”

Anledningen till att kretsen kring Månprinsen A.M. inte berättat om hästens förvandling var att de trodde- och såklart ville få bukt på hans beteende. När nu inte det gick vädjar Anna Maria om att han ska bli ihågkommen som den superhäst han var.

– Han var min älskade häst. Vår pojke. Han var navet i vårt liv. Jag vill att han ska bli ihågkommen som den fantastiska hästen. Det är därför vi inte sagt något om det. Vi ville inte berätta om det.

Månprinsen A.M. vann 71 lopp under karriären och sprang in 9,4 miljoner kronor. Han vann bland annat SM för kallblod vid fem tillfällen. Månprinsen A.M. blev utsedd till årets kallblod vid fem tillfällen på Hästgalan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Månprinsen A.M. död – blev 13 år gammal

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75