Mejla

Micke Nybrink

Mitt fräckaste drag under hela helgen

Nybrinks V75-tips lördag 29 maj • Analys lopp för lopp

Flirting Diamond och Thomas Uhrberg spikas på V75.
Flirting Diamond och Thomas Uhrberg spikas på V75.

TRAV

En trolig och en rolig, brukar det heta. Nu pratar vi spikval på V75.

Jag skulle vilja säga en sund och galen.

För att vinna stort är ett lättare vansinne okej. I alla fall med min spelkassa.

V75-1: Georgia Am tror jag mest på. Hon har enligt tränaren aldrig varit bättre. Senast fick hon en perfekt genomkörare när hon höll undan för snabblopparen Island Life (40 meter efter) och om hon når ledningen nu är det jättechans.

Joyful Trix är ruskigt snabb och med en prickad start kan det bli hon som spetsar. Senast galopperade hon i sista kurvan i Drottning Silvias Pokal, under attack, det gick fort då. Springspår? Haft det en gång och då missade Kihlström – men hon såg ändå ut att kunna öppna.

Pappajonnys Ilse då? Givetvis, tror ni jag är helt dum i huvudet? Nej, svara inte på den frågan. Mikael Eriksson har snickrat ihop ett specialhuvudlag – det har han informerat mig om. Ett hemligt vapen. Nu jäklar.

Formen på topp

V75-2: Rotate gav Hail Mary en uppsträckning senast, speedade förbi och har varit rysligt bra i regi Goop. Tycker ändå att loppet är jämnt och garderar. Mandela Zon är jag svag för och någon jäkla gång är det hans tur. Power Blaster är en annan som skramlat ihop till en V75-vinst. Formen är fortsatt på topp.

V75-3: Silverfinalen är stenhård där trion Cab Lane, Vikens High Yield och Jaguar Dream sticker ut. Spårlottningen blir avgörande eftersom Cab Lane har läge för spets och från den positionen är det 75 procents vinstchans. Förutsatt att det inte ballar ur. Man vet aldrig, det är ändå en helg med kuskar som gett sig själva örfilar i smyg i omklädningsrummet.

Men jag spikar Cab – han var otroligt bra senast.

V75-4: Mitt fräckaste och bästa (?) drag under hela helgen. I och för sig har Flirting Diamond tolfte bakom bilen och det är i stort sett kört på förhand. Men inte nu, inte den här helgen när alla tror på chans.

Flirting Diamonds insats senast var… se den igen, friska upp minnet. Pumpa upp självförtroendet. Thomas Uhrberg har inte alls gett slaget förlorat och jag förstår honom. 

Vinstchansen är inte stor men jag drar till med 15-procentig.

Fantastiskt mycket bättre

V75-5: Ännu ett lopp där många tror på sin häst. Med Pere Ubu struken ser det fantastiskt mycket bättre ut för Otroligosåfin. Han tar ledningen och har toppchans. Frågan är bara hur mycket spel den här strykningen innebär? Men det kan vara en mycket bra spik.

Bakom lurar spurtkanonen Eddy West. Han kan flyga sista biten, det är som om ingen kan svara. Bra chans om det blir fart i täten, noll chans om det blir Otroligosåfin i ledningen i egen fart.

V75-6: Om Double Exposure är i form kan de klappa sig i arslet. Då vinner hon åkande från spets. Men är hon det? Dear Friend är underbar i spurten, Allegra Gifont har krafter i massor och Westholm VRÅLAR om Unique Junis form.

V75-7: Harpers, wow, trav när det är som bäst. Who’s Who är hästen att slå. Får han sitt lopp i ryggar smäller det. Det fattar alla som fattar nåt. Maestro Crowe ska egentligen inte hinna med men vem älskar inte en slugger? Kör JU 1.12 hela vägen? Jätteskrällen är Dragster. Roger Malmqvist brukar vinna Harpers, det visste ni väl?

Nybrinks tre bästa:


1. 12 Flirting Diamond (Solvalla, V75-4)

Oerhört bra senast. Kan slå alla trots läget. Drag.


2. 3 Otroligosåfin (Solvalla, V75-5)

Brakar till ledningen efter strykning. Toppchans.


3. 14 Dragster (Solvalla, V75-7)

Kan det mesta. Härlig efter vila senast. Jätteskräll.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2-6-11-14 (res 9-3)

V75-2: 1-5-2-3-9-10-11 (res 8-4)

V75-3: 4 Cab Lane (res 7-6)

V75-4: 12 Flirting Diamond (res 10-5)

V75-5: 3-10-5-6-7-8 (res 1-9)

V75-6: 4-9-10-1-6 (res 8-2)

V75-7: 8-1-14 (res 13-12)

2 520 rader/1 260 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

Allt inför Elitloppet 2021 – på ett ställe

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Solvalla

Micke Nybrink