Lunchintervjuer V4 Boden

Spelstopp 12:15, Tv4 13:00

TRAV

Lars Marklund är ofta i elden när nordliga banor tävlar. Idag har han chansen att vara först över linjen i samtliga lopp.

- 8 Bullfrog Blues (V4-1) gör debut i min regi idag. Han har varit borta på grund av en senskada och det har tagit tid att få honom i stridbart skick igen. Känns nu fin och har gått några provlopp med 22/2000m som snabbast. Det verkar vara en lite stressad sort så autostart passar nog bra. Isbana är inga problem men dåligt läge har han och jag tycker han är svårbedömd faktiskt. En bland många bara.

- 1 M.T.C.Trottone (V4-2) körde jag senast och han gick bra. Inte speciellt startsnabb och det ser ut som några för bra konkurrenter han möter idag. Jag ligger lågt.

- 2 King Space (V4-3) har mycket bra form. Han behöver ryggar in i det sista och vi siktar på att köra så idag igen naturligtvis. Det känns som att han har form och kapacitet att vinna detta lopp, men samtidigt behöver vi en hel del tur.

- 10 Happy Ness (V4-4) får mycket svårt att vinna och räcker inte.

- Bästa chansen är nog ändå min debutant i V4-1 även om det är svårbedömt avslutar Marklund.

Patrik Nygren är på plats på Bodentravet när vi når honom. Han kör i samtliga avdelningar inom V4 men har egentligen bara koll på två av dom.

- 7 Hertig Erik i V4-2 gick väl godkänt senast. Det är en häst som är väldigt beroende av att få rätt lopp med draghjälp. Kör jag för tidigt har jag ingenting att köra med till slut. Därmed kanske läget är lite långt ut bakom bilen, men har vi lite tur och kommer ned kan det bli bra ändå. Trots lite om och men med honom tycker jag ändå det är en motiverad favorit och det är min bästa vinstchans idag.

- 2 Nipa Bart i V4-4 är nog i bra form men brukar ha problem med voltstart. Hon är ganska stor och andraspåret kan bli rejäla problem. Hon var glädjande lugn senast vi provade voltstart, men jag bedömer ändå galopprisken till 50 procent menar Nygren.

Jan-Erik Erikson åker till Boden i angeläget ärende. Bakom sig i hästtransporten befinner sig favoriten 6 Conquistador Bar (V4-3). Senast blev det dock bara en femteplats.

- Han sprang bara och slirade, fick inget riktigt fäste. Varför vet jag inte riktigt. Han fungerade ju bra på isbana i starten före. Tror kanske att isen i Skellefteå släppte lite vilket gjorde det svårsprunget. I träningen efter känns allt normalt och jag har inget att gnälla på. Bättre spår nu med några strykningar och normalt ser det ut som en bra chans tycker Erikson.

Jesper Nilsson påstår att han idag tar ut stallets bästa häst till start i 4 Global Hickory i V4-1.

- Ja, i alla fall efter hur han tränar. Han är väldigt grundkapabel och det är tråkigt att han inte kan visa det fullt ut i loppen. Han måste gå i ryggar hela tiden och det är inte bara hans fel att det strulat i loppen. Man får inte vara för offensiv för tidigt med honom. Vi siktar på ett snällt upplägg igen, han är behandlad efter senaste starten och känns mycket fräsch och fin. Dessutom ska han lättas lite i balansen till aluminiumskor nu vilket kan vara ett plus. Får han sitt lopp ska det vara en bra chans menar Jesper Nilsson.

Roger Nilsson har inlett året godkänt och selar ut två hästar där kanske åtminstone en av dom kan vara först över linjen idag.

- 10 Kramer Lavec (V4-2) var jag klart nöjd med senast och han visade bra form. Eter det hittade jag inget riktigt passande lopp och det finns en risk att det blivit lite långt mellan starterna. Känns i alla fall väldigt fin i träningen och vi siktar på ett lopp i draget, då knäpper han många till slut helt klart. Jag tycker det ser ut som en klart bra segerchans.

- 4 Octavia Newman (V4-4) har bra form men får svårt idag och är som bäst ett triobud avslutar Nilsson.

Madelene Wiksten har bara någon kilometer till banan. Ibland kan hon skritta hästarna till banan, men inte idag.

- Nej, jag är lite för lat när det är så här kallt skrattar Madelene.

Idag selar hon i alla fall ut en outsider i V4-2.

- 12 Bolton W.F. var jag väldigt nöjd med senast. Han har bara gått intervaller och lätta jobb i skogen efter det men känns mycket bra. Tyvärr är vi utlämnade som så ofta åt konkurrenterna. Vi måste köra lite spårsnålt med honom och det är bara att hoppas att han har lite tur. Formen är så bra att jag tror han kan runda alla igen om det stämmer fullt ut hoppas Madelene.

ATG Idag