Intervjuer V64

Matnyttig info inför kvällens tävlingar

TRAV

Då vi når Sten O Jansson några timmar innan start så är det en mycket optimistisk tränare som uttalar sig om 4 Important i V64-1;

- Ja, det blev ju det här strulet med det förstörda hjulet senast och jag skulle uppskatta att det kostar ca 40-50 m att dra runt på ett demolerat hjul och dessutom blev han lite het på kuppen. Innan det loppet hade han också bara gått 1.21/1600 m och var inte vässad alls. Nu känns han mycket, mycket förbättrad med loppet i kroppen - ja, jag skulle vilja sträcka mig till att han känns bättre än när han sprang sina 1.12,4 ifjol från dödens.

Det låter på dig som att alla försök till gardering ikväll är meningslösa?

- Nja, men samtidigt har han sina hals- och allergiproblem. Han är lite som en astmatiker och missgynnas mycket av när luften är lite fuktig, och är det nåt jag vill passa på att varna för så är det att det är lite sådan luft just nu. Men det vet man aldrig på förhand, bara efteråt. Är han bra i det avseendet ikväll går han säkert en 1.12-tid från alla positioner, men är han dålig då kan han vara verkligen dålig.

Han gick med skor bak senast mot ifjol då han oftast tävlade helt skolöst - hur ser planerna ut ikväll?

- Han går fortsatt med skor bak. Det viktiga är att han går barfota fram och det har han gjort i hela sin tävlingskarriär.

Det här kan ju vara en blivande kanon, hur ser de fortsatta planerna ut?

- Man vill ju alltid ta ett lopp i taget, särskilt med den här hästen, men visst ser det intressant ut att prova V75 snart igen om allt går som det ska. Inom kort ändra ju klassgränserna så då går han ju ner i brons igen även om han vinner detta och kanske ett lopp till, myser Sten O avslutningsvis...

7 Versace Boko (V64-6) visade redan ifjol fart några gånger mot tuffa hästar och kan bli Kjell Brandts stora reklamhäst i år.

- Ja, han känns allmänt spänstigare och bättre i år så det är klart att jag är lite optimist. Han var fin senast i ett litet fält och vann säkert i en snabb avslutning. Han hackade dock till rejält i travet några gånger på den dåliga banan till slut. Han jobbar fortsatt bra efter det och som det ser ut blir det skor och hakar bak ikväll. Han kan vara lite ojämnt startsnabb, men har han en bra dag är han snabb och jag har förstått att de invändiga inte är några raketer. Från ledningen tror jag på mycket bra chans, säger Kjelle.

Fjolårets tränare i Sverige Timo Nurmos har det väl laddat inför kvällen på V64, och stallet håller fortsatt finfin form. På sin hemsida berättar han följande om starthästarna;

- 5 Urano Boko (V64-1) svarade för en positiv insats i comebacken även om det blev galopp på upploppet. Utan den incidenten hade han tagit en fin placering. Loppet för säkert honom framåt i form och utgångsläget blev bra. Han möter bra motstånd men jag tror han gör en bra insats. Barfota fram och helstängt huvudlag.

10 Gold Strike (V64-3) var precis lika fin senast som hon var i starterna innan vilan. Normalt mår hon bara bra av att få loppet i kroppen och i jobben känns allt som det ska. Hon har ännu inte gjort oss besvikna och utan strul från bakspåret hoppas jag att hon fortsätter med sina fina prestationer. Skor och öppet huvudlag som tidigare.

12 Missile (V64-4) galopperade senast från start och hon blir väl ivrig då hon har öppna startspår. Nu startar hon från ett bakspår och det gynnar henne men sedan tror jag att hon får svårt att runda hela fältet. Jag är nöjd med en skaplig placering. Balansen bestäms efter värmningen och hon går med öppet huvudlag.

9 Sir Remington (V64-5) fick senast en väldigt tuff inledning i Klass III-finalen och att han sedan inte riktigt orkade fullfölja är det inte mycket att orda om. Allt känns som det brukar efter loppet och nu blir det ett annat löpningsscenario då han startar med bakspår. Jag hoppas på en fin placering. Skor och helstängt huvudlag.

10 Giant Player (V64-6) återkom efter vila i onsdags och han svarade för en bra insats. Han kördes till ledningen från sitt springspår på tillägg och gick sedan undan utan några större bekymmer. Nu har han bakspår men med en bra resa kan det bli en fin placering på nytt. Barfota fram blir det denna gång och ett öppet huvudlag.

Trots två streckfavoriter och flera andra hårt betrodda ligger Stig H ikväll lite lågt angående chanserna sammantaget. Så här berättar han om häst för häst - saxat från hans hemsida;

V64-2

- 1 Sea Shore nöter på skapligt, men har ju tydligt visat att han inte är någon segerkandidat i normala sällskap. Det positiva är väl att han fått ett perfekt läge nu. Han känns som vanligt i lätta jobb mellan starterna och kan nog haka på till en peng. Men vinner gör Sea Shore knappast.

- För 3 Estrella Skift gäller ungefär samma förutsättningar som för Sea Shore. Hon springer med i loppen, men har inte den gnista som krävs för att avgöra till seger. I det avseendet kan jag heller inte se någon större ljusning hos henne. Måndagens 1.40-jobb på Hårby var tämligen intetsägande.

- 14 Sara Lu Hanover är ju van att möta betydligt bättre hästar än de hon ställs emot nu. Och hon är väl ur den synpunkten den av mina tre i loppet som har bäst chans. Formen är hygglig. Men hon är inte den typ av häst som springer runt ett stort fält i första taget, så jag vill ändå inte vara alltför optimistisk.

V64-3

- 3 Nice Concrete har vunnit fyra lopp hittills och visat att hon i ljusa stunder duger bra i sin klass. Men hon är inte lika fin som hon var för ett par månader sedan, utan att jag vet riktigt varför. Jag vill alltså sätta frågetecken för formen, samtidigt som hon möter några riktigt bra nu. Det blir ett lugnt upplägg och hon behöver massor av flax för att vinna.

V64-4

- 8 Coming Soon gjorde ett par riktigt fina segerlopp före jul. Tyvärr vågar jag påstå att han inte har samma fina form nu längre. Slö och trög har han varit i träningen hela tiden, men nu tycker jag att han är stinglösare än vanligt. Coming Soon ska provas med helstängt huvudlag, i stället för det vanliga halvstängda. Men jag tror ändå inte att formen duger till vinst.

V64-5

- I tre starter för oss har 2 Tampico Sund skött sig godkänt, utan att direkt utmärka sig. En trevlig häst, som säkert kan tjäna en del pengar på sitt stabila uppträdande. Han startade så sent som förra onsdagen och har endast tränat i låga farter. Känns fortsatt okej, men är inget hett vinstbud i mina ögon.

Mats Karlsson är ordinarie körsven på 1 Stella Rico i V64-5, och han åker till Solvalla ikväll enbart för den uppsittningen. Senast blev det dock galopp mitt på upploppet då det såg ut att gå väldigt fort?

- Ja, hon gick en bra repa genom slutsvängen men kom väldigt långt ut i doseringen och fick nästan extra fart då hon bröt ner lite i slutsvängen och så att säga kom i nerförsbacke. Hon blev då rullig och när jag sedan korrigerade henne galopperade hon.

Hon såg väldigt formstark ut i alla fall i tufft gäng, var barfotabalansen ett plus?

- Nej, det var lite av en slump att det blev barfota den här gången men hon går bättre med skor och korta brodd bak och så blir det denna gång. Hon kan öppna bra ur volten men blir alldeles för pigg om man provar i ledningen. Därför är det ett smyglopp som gäller och klaffar det sedan bara med lucka och så tycker jag att hon har bra chans. Hon blir bara lugnare och bättre hela tiden, avslutar Mats.

ATG Idag