I kväll gör Super Odds comeback - igen

TRAV

Amatören Lars Stelius tränar Super Odds som i kväll gör

comeback efter skada.

– För vilken gång i ordningen vet jag inte, han är

verkligen otursförföljd, säger 54-åringen.

Super Odds spåddes en lysande framtid som fyraåring. Tyvärr har skador stoppat upp honom.

– 2005 råkade han ut för en inflammation i ett framknä och var borta nio månader. Sedan dess har han haft problem med sina framkotor, berättar Lars.

Stelius har tidigare arbetat för Åby-tränaren Olle Goop under elva års tid.

– 1983 valde jag dock att testa på någonting nytt och började därför att sälja bröd åt Pååls Bageri. Sedan har jag också sålt flipper-automater och andra spel, vilket jag fortfarande gör för att få det att gå ihop ekonomiskt.

I kväll får vi inte bara se Super Odds, utan även hans storasyster Running Odds som Lasse kör själv.

– Mina föräldrar ägde mamman Fancy Odds men när de gick bort så såldes hästen.

Den nye ägaren var dock en vän till mig som erbjöd att sälja 50 procent i sonen Super Odds för en billig peng. Jag tackade ja. Running Odds är inte lika kapabel som brorsan men det är kul att båda startar samma tävlingsdag, även om Running först dyker upp i ett lopp utanför V65-spelet.

Lars Stelius om sin ögonsten 3 Super Odds (V65-6):

– Han trampade tyvärr av sig en sko i den senaste starten och blev halt. Han har som snabbast tränat 1.22 full väg efter det och brukar alltid göra riktigt bra lopp direkt efter vila. Vad jag minns så har han ännu aldrig missat ledningen då han haft liknande utgångslägen men jag är faktiskt inne på att han är minst lika bra om han serveras ett lopp bakom hästar. Visst möter han bra hästar i kväll men jag är övertygad om att han hade haft flera miljoner på kontot om det inte vore för hans skadebenägenhet. Bilstart är ett stort plus och jag räknar med en bra segerchans, säger Lars.

Micke Korhonen