Intervjuer V65

TRAV

Matnyttig info till kvällens tävlingar.

Ett riktigt fint fyraåringslopp finns att skåda i V65-4. Christina Medin är en mycket skicklig tränare som ofta presenterar sina hästar i bra författning.

- 8 Bowling Classic är en stark och rejäl häst som tål att gå den tunga vägen om så behövs. Visat lite dumheter från start några gånger med galopp som följd i voltstart, men autostart utgör inga problem. Nu vill jag dock helst att han får ta det lite lugnt från början. Vi försöker köra sista 700 meterna i stället. Men det är klart, slår man stopp i täten räds vi inte dödens på något sätt. Han känns dunderfin och har släppt till rejält på slutet, vi ändrar ingenting i utrustningen och jag tror vi kommer att få roligt med honom framöver. Det ska till en bra häst att slå min trots läget, och vi kör lätt under 16 ikväll påstår en mycket nöjd Medin.

Vaggerydsamatören Anders Berglund är på väg till Åby i lastbil då han vill att hans två hästar till kvällen ska åka bekvämt.

- Lite dyrare med lastbil jämfört med personbil och släp, men bekvämare som sagt för hästarna, vilket är viktigt.

När vi hör lite om kvällens chanser låter det som att bästa chansen kanske kommer utanför kupongen.

- Ja jag tror 2 Fast Dylan i lopp 2 har bäst vinstchans. En häst som har varit väldigt sen av sig men som känns allt bättre. Mycket gynnad av distansen och är egentligen bara stark, inte speedig. Klarar spåret och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta ikväll.

Min andra pålle ikväll är 5 Florida Wind (V65-3) som jag inte varit så nöjd med på slutet. Han borde kunnat lite bättre, tror han blivit lite muskeltrött till slut för att han saknat det rätta fästet. Vi provar därför med brodd i bakskorna idag. Det blir skor runt om då han inte har hov i fram att rycka skorna. Men det blir öppen tå så han kan vända över lite snabbare i alla fall. Även denna är mer stark än speedig, spåret kan vara ett frågetecken då han kan vara lite osäker. Tycker det fanns några bra emot och han är väl främst ett tidigt platsbud menar Berglund.

Från skogarna i Värmland kommer en hårt betrodd deltagare i V65-2.

- 3 Smashing Success har bra form tror jag, men är svår att räkna på. Han är mer än lovligt ojämn och kan ställa till det för sig när som helst. Han är behandlad efter förra starten, fuskade en del med travet senast även om jag inte tror det var därför han galopperade. Har körts av Björn en gång tidigare och det gick ganska bra. Tror man måste hålla igång honom hela tiden. Han går nog allra bäst bakifrån men det luktar ledningen här då han är naturligt väldigt startsnabb. Han ska räknas men är ingen spik, inga ändringar säger tränaren Lars Hellström.

Stall Goop har som så ofta ett koppel till start till kvällens tävlingar. Förstemannen Håkan Arvidsson uttalar sig för stallets räkning.

- Vår bästa segerchans för kvällen kommer direkt i första avdelningen med 7 Dencos Nosy Nike som nu har ett lopp i kroppen och ska ha ännu bättre form. Han gillar den korta distansen och är ganska snabb från början, mycket möjligt han tidigt sitter i ledningen. Väl där ska det till en bra häst att slå honom.

- 6 Dow Jones D.E. (V65-1) går jämt och säkert men räcker normalt inte mot vår andrahäst. Bra läge gör att det är ett tidigt bud bakom.

- 6 Twiceanight (V65-4) jobbar klart förbättrat men möter ganska tufft gäng tycker jag. Saknar fortfarande seger och jag tror det blir svårt även ikväll. Platsbud som bäst.

- 4 Quattro Kash (V65-6) var bra i comebacken och känns uppåt efteråt. Vi söker ledningen men får svårt att komma dit vilket är tråkigt då han går bäst där. Som bäst en platschans bakifrån och mot dessa hästar menar Håkan Arvidsson.

Kvällens bana åby tävlar året runt och har ibland utsatts för viss kritik på grund av lite för hård bana från en del aktiva. Nu ska den dock vara i mycket fint skick enligt sportchefen.

- Det ser väldigt bra ut. Vi har precis lagt på nytt fint material till kvällens tävlingar. Banan kommer inte att bli hård i alla fall, som en del klagat på tidigare. Tror inte heller det ska finnas någon risk för lös bana. Vi har några plusgrader just nu, men det kommer att sjunka till någon minusgrad till kvällen. Ingen risk för nederbörd, och det kommer förmodligen gå undan ikväll meddelar Per Wetterholm.

ARTIKELN HANDLAR OM