Intervjuer inför V65

– senaste informationen från tränare och kuskar

Foto: Kanal75
Bellini startar i V65:s första avdelning.
TRAV

Petter Lundberg tar ut andrahandaren 5 Bellini (V65-1) till start efter nästan två månaders uppehåll.

– Han har haft A2-virus och behöver väl ett lopp i kroppen innan toppformen sitter där, men han brukar gå bra direkt efter vila och det var länge sedan han kändes så fin i jobben. Jag körde honom på banan förra veckan och då var han ovanligt pigg och

löpvillig.

– Han går med ett helstängt huvudlag som vanligt och det blir hakar runt om, det klarar han bra Det ser inte ut att vara det värsta motståndet, det är väl bara Gill Star emot. Jag tror på bra chans, han behöver väl inte att toppform för att slå det här gänget.

Selin har chans med Zoppfine

Mikael Selin har två outsiders till start och tror mest på den som formstarke Stefan Söderkvist ska försöka ta andra raka segern med.

13 Västerbo Zoofine (V65-3) tränar bra och har nog lika fin form som senast. Distansen går bra bara hon inte behöver göra något själv. Får hon rygg att gå i kan hon gå i tredjespår sista varvet.

– Det blir ett helstängt huvudlag och skor runt om. Det är några tuffa emot och jag tror att det blir svårt att slå Cacce Shot, men bara det stämmer och hon får sin resa så bör hon vara med där framme. Hon är i alla fall vår bästa chans.

6 Another Leaf (V65-5) fick en bra genomkörare senast och gick fullt godkänt. Han sköter sig i jobben och formen är helt okej. Kusken får ladda från start men han är nigen blixt ut och jag tror att han får svårt att ta sig till ledningen.

– Han går med ett helstängt huvudlag och troligen skor igen, eventuellt kan det bli barfota beroende på underlaget.

Ingen maxform på Max Sigel

Sten O Jansson har en kapabel häst i 11 Max Sigel (V65-3).

– Han hade virus senast, liksom hela mitt stall. Förra onsdagen fick han följa med till Solvalla och gå ett banjobb och då kändes han bra på 1.15,5 över 1 600 meter. När han kan gå det i jobb så kan han gå lika snabbt över ett varv till. Även om han känns laddad så behöver han nog ett lopp innan formen är på topp.

– Det blir som vanligt ett öppet huvudlag och åtminstone barfota fram, vilket är det viktigaste, och kanske barfota runt om vilket är optimalt, det beror på underlaget. Han tål inte att gå i rygg, då ledsnar han bara. Han har bara vunnit från ledningen och dödens så taktiken är given, Micke får styra på direkt. Jag är optimistisk och tror på hygglig vinstchans.

Läget emot för Amanda

Mikael Helgeson är på väg till Axevalla med formstarka 7 Amanda (V65-2).

– Hon vann enkelt senast och har känts väldigt fin i lugna jobb efteråt så hon bör hålla den fina formen. Att hon höll ledningen berodde nog mest på att de andra var långsamma ut för hon är inte snabb ut. Nu har hon fått ett svårt spår och risken finns att hon blir hängande.

– Det blir samma balans, skor runt om och ett öppet huvudlag. Det är en fördel med hemmabana eftersom hon är lite egen av sig, senast var hon halvbråkig innan start. Kusken har hjälpt mig med provlopp så han känner hästen väl. Läget gör att jag är nöjd om hon är bland de tre men skulle det lösa sig bra så kan hon vinna.

Havannah Brodda bäst i spets

Per Wikman är på väg till Axevalla med 3 Havannah Brodda (V65-1) i transporten. Kjell Wallin tar plats i sulkyn.

– Hon har varit jättebra i de två senaste starterna och det finns nog två anledningar till att hon har tänt till. Dels fick hon gå i hagen i en dryg månad och ta igen sig och dels så har vi lagt om träningen och kör lugna jobb numera. Det blir inga ändringar, skor runt om, ett halvstängt huvudlag och en jordbländare.

– Läget blev bra men jag vet inte hur startsnabbe de andra är. Helst ska hon ha ett lopp i ledningen men hon går även bra i ryggar, bara hon slipper dödens. Jag tror på en plats i första hand, Bellini fick vi stryk av i somras och Svanstedt häst ska visst vara bra.

Dubbla chanser i sista avdelningen

Ulf Stenströmer har två till start i den sista avdelningen.

4 Mr Vivaldi (V65-6) gick godkänt senast och allt är fortsatt bra, men han måste ha det lite serverat för att räcka. Det blir barfota fram igen.

6 Madelaine Try (V65-6) var rullig innan start senast men hon känns finare i jobben efteråt. Nu blev läget lite långt ut och hon får svårt att nå spets som är hennes önskeposition. Vi siktar på att köra barfota runt om igen.

Cacce Shot är Karis bästa chans

Kari Lähdekorpi har tre hästar till start.

12 Cacce Shot (V65-3) felade kort efter start senast men är normalt inte osäker. Formen är fortsatt bra och han bör vara med och göra upp om segern.

9 Golden Sib (V65-4) har gått bra efter två stora startgalopper på slutet och lyckats tjäna pengar. Han har tagit loppen rätt och om han sköter sig så duger han. Det blir barfota igen.

2 Vikens Hot Shot (V65-6) har tränat på men jag har svårt att få rätt trycket i honom. Jag har svårt att vara överoptimistisk även om uppgiften ser bra ut för honom.

Spång känner sig inte rökt

Lars-Olof Spång har duktige 2 Ålarökarn (V65-5) till start.

– Allt verkar bra med honom. Det skulle vara en fördel om han kom till ledningen men jag tror att det blir svårt att koma förbi Spray. Det ett hyggligt lopp ska han ändå vara med och göra upp om segern.

Falsig varnar för en fräck luring

Bo Falsig har två till start inom V65 och varnar för en som är väldigt lite streckad.

10 Kenzo d'Amérique (V65-2) blev för hetsig när jag drog det norska huvudlaget senast och hon blev förklarligt trött från dödens. Hon har varit positiv i jobben efteråt och formen är bra. Det blir inga ändringar och jag är inte främmande för att hon ska kunna duga i ett sånt här gäng.

10 Frisco Frost gick okej senast men har varit lite seg att få igång. Han behöver nog minst något lopp till i kroppen innan han är igång på allvar. Eftersom han är entaktad så måste han ha formen för att ha speeden till slut. Det blir inga ändringar.

The Good Guy med Goop

Gerry Korman tränar favoriten 12 The Good Guy (V65-4).

– Senast gick han med skor, det står fel i programmet, och slog ihop i starten. Nu går han med ny balans, han är nedtyngd och kommer att gå med hakar bak. Dessutom blir det en lite längre checkrem.

– Efter galoppen gick han under 1.16 de sista 2 000 meterna och visade fin form. Han har bara gått i hagen efteråt och vi får se i värmningen hur han tog loppet.

Björn kör två outsiders från egna stallet

Håkan Arvidsson har full koll på stall Goops hästar.

4 Afrodite Race (V65-2) har vi provat med ny balans och hon verkar uppåt i jobben. Uppgiften ser lämplig ut och hon har kapacitet att duga om hon fungerar fullt ut, men hon är inte helt att lita på.

1 Spray (V65-5) kunde inte vara med i tempoväxlingen senast men kom tillbaka bra på upploppet. Jag antar att Björn laddar för ledningen, det skulle vara en fördel om han lyckades med det och från spets ska de ses med chans, annars blir det nog svårt.

ATG Idag