Westholm hoppas på en pallplats

Foto: Kanal75
TRAV

Super Light är ett av svenskhoppen i Prix de Paris på söndag.

Förra året slutade han fyra i styrkeprovet över 4125 meter.

– Jag hoppas på en pallplats i år, säger tränaren Jörgen Westholm.

Super Light har inte startat sedan han blev sexa i Prix d'Amérique. Tillsammans med Lass Drop försvarar han de blågula färgerna i Prix de Paris. Elva hästar gör upp över den mastiga distansen, vilket är två varv på Vincennes stora bana.

– Super Light var väl kanske lite sämre än jag hade hoppats på i Prix d'Amerique, säger Jörgen Westholm.

– Nu har han inte tävlat på tre veckor och den pausen har nog gjort honom gott. Han har gått två rejäla arbeten på slutet och känts väldigt bra. Jag hoppas och tror att formen ska vara lika fin som i fjol.

Vilka är dina förhoppningar inför loppet på söndag?

– Jardy är väldigt bra och den hästen blir tuff att besegra. Han har ju vunnit det här loppet två år i rad. Sedan finns det även ett par andra riktigt tuffa långdistansare med, men Super Light har också visat att han går bra över den dryga distansen.

– I förra årets Prix de Paris fick han en tuff löpning och fick attackera i uppförsbacken. Har vi lite bättre flyt i år är en pallplats inom räckhåll.

Tävlar fyra dagar i Frankrike

Jörgen Westholm befinner sig redan i Frankrike och kör två hästar i Nice under fredagskvällen. Han fortsätter i Reims under lördagen och tävlar sedan på Vincennes både söndag och måndag.

– Det är spännande dagar och mest ser jag såklart fram emot Prix de Paris, säger Westholm.

Förstapriset i loppet är 175.000 euro.

Michael Carlsson/Kanal75