Toppchanser för Ove A i Skellefteå

"Hade jag spelat hade jag spikat"

TRAV

I söndagens V65-tävlingar i Skellefteå har Ove A Lindqvist tre heta vinstchanser.

Själv tycker han att en av dem är en spik, och en annan som blir väl stor favorit.

Foto: Kanal75
I söndagens V65-tävlingar i Skellefteå har Ove A Lindqvist tre heta vinstchanser. Själv tycker han att en av dem är en spik, och en annan som blir väl stor favorit.

Att påstå att någon är en nyckelkusk är en sliten klyscha. Men i fallet Ove A Lindqvist kan man ändå inte undgå att använda den. Han kör nämligen i samtliga V65-avdelningar på söndag i Skellefteå. Och han ser ut att ha det väl förspänt på förhand. I fjol hade Umeå-tränaren ett bra år och körde in över en miljon kronor till sitt stall.

– Det är jag jättenöjd med. Speciellt med tanke på det materialet som jag hade. Vi hade inga jättestjärnor i stallet, säger Ove A Lindqvist.

– Men inför det nya året ser det bättre ut. Jag har 20-talet hästar i stallet varav de flesta är unghästar. Vi har en jättefin anläggning att träna på och jag är optimistisk inför den nya säsongen.

Blir för stor favorit

På söndag är det som sagt V65 i Skellefteå som gäller. Här följer Oves kommentarer om sina styrningar.

– 3 Queen South (V65-1) har jag inte kört på ett tag men hon räcker inte till seger här. Vi får vara nöjda med pengar.

– 7 The Womanizer (V65-2) har jag aldrig kört men väl sett flera gånger. Det är en bra häst för klassen och nu har hon ett lopp i kroppen efter vila. Han är en av de som kan duga här men ledningen tar Diablo Quick som jag körde senast. Den hästen går bara i spets och kommer inte att släppa täten.

– 6 Running Asterix (V65-3) har jag aldrig kört och känner inte till honom. Men formraden i programmet ser ju bra ut.

– 3 Trollyn (V65-4) vann från ledningen senast men har inte varit riktigt till sin fördel efter V75-starten. Innan dess kändes han mycket finare. Senast så mötte vi Lapp Höien och han galopperade bort 80 meter och var ändå tvåa bakom oss. Den hästen blir nog svår att slå om han går felfritt den här gången. Trollyn är hygglig från start men kan galoppera om man laddar för mycket. Jag tycker att min häst blir för stor favorit, visst kan han vinna men det är ingen spik.

"Hade jag spelat hade jag spikat"

– 8 Face The Evil (V65-5) är en jättebra häst som kommer att bli ännu bättre längre fram på sommarbanor. Han ska ha en toppchans att vinna här, även om han har ett dåligt läge. Motståndet är dock inte märkvärdigt och han bör runda dem om jag backar mig ut. Hade jag spelat V65 hade jag spikat Face The Evil, säger Ove A Lindqvist.

– 6 What A Topgun (V65-6) gick mycket bra som trea efter galoppen senast. Tyvärr var han inte till sin fördel i veckans jobb, då han var alldeles för peppad. Hästen har fått ett kanonläge och brukar öppna riktigt vasst ifrån springspår. Kommer han till ledningen ska det vara en bra chans. Men jag är lite reserverad efter sista jobbet.

Michael Carlsson/Kanal75