Fyrtal i segrar för Lähdekorpi

Trodde på noll innan tävlingarna

Foto: Kanal75
En av Kari Lähdekorpis vinnare var Favorit i gulddivisionen. Trots ett tolftespår lotsades han snyggt till seger av Örjan Kihlström.
TRAV

Kari Lähdekorpi trodde inte på chans med någon.

Resultatet blev fyra V75-segrar och över en halv miljon inkört.

– Men det kunde ha varit fem segrar. Jag blev erbjuden att köpa Heaven of Fortune i veckan men avböjde, säger Kari Lähdekorpi.

Halmstadtränaren brydde sig inte ens om att åka upp till Bergsåker. Han var kvar hemma på gården och följde loppen via ATG-Live. Utav nio startande hästar blev det fyra V75-segrar, ett andra- och ett tredjepris. Totalt sprang hästarna in 581.500 kronor.

– Mitt stall har aldrig tagit fyra V75-segrar samma dag. Tre har varit rekordet tidigare så det är klart att jag är glad. Men samtidigt också överraskande för jag trodde innan tävlingarna att det skulle bli noll segrar, säger Kari Lähdekorpi.

Menar du verkligen det?

– Ja, så är det. Jag sa till exempel till en av mina hästägare att du behöver inte ta med någon av mina hästar på kupongen. Han spelade ett V75-system på 40.000 rader ihop med sina kompisar och ringde och var arg efter att Stensro General hade vunnit.

– Men det är inte alls så att jag vilseleder någon. Jag säger bara som jag verkligen känner. Alla vet att jag ligger lågt och hästarna har haft ojämn formkurva på slutet. Då är det bättre att ni inte frågar alls om chanserna.

Inledde direkt

Lähdekorpi satte sin prägel direkt på omgången när Stensro General vann för Daniel Olsson. Han blåste till ledningen i första kurvan och vann knappt men säkert före stallkamraten Elias Boy.

– Det kändes bra när han kom till ledningen och sedan blev det ett billigt lopp. Det var såklart extra roligt att Elias Boy kom tvåa, säger Lähdekorpi.

Skrällde i guld

I gulddivisionen skrällde Favorit och Örjan Kihlström. Ifrån tolftespår hittade duon till ledningen i första kurvan men släppte sedan till storfavoriten Picture Ås. Örjan tråcklade sig loss mellan hästar 100 kvar och hann fram kort före mål.

– Hästen har gjort bra lopp på slutet men hamnat illa till och gått bra i skymundan. Men att han skulle vinna ifrån tolftespår trodde jag aldrig. Jag tänkte att det blir väl på nytt femte par utvändigt och så spurtar han bra till en slant som vanligt.

Nära att Jojo Orly såldes

Jojo Orly hade också ett dåligt läge i V75-6. Ifrån sjundespår bakom bilen hittade Per Lennartsson femte par utvändigt. Samtidigt som förstavarvet travades på 1.17 i täten...i ett sprinterlopp!

– Det ska bara inte gå att vinna på det viset. Egentligen helt omöjligt. Men Jojo Orly var fruktansvärt bra, helt grym faktiskt. Det var en av de svettigare insatserna jag ha sett på länge.

– Det var mycket nära att vi sålde hästen inför näst senaste starten på Solvalla. Vi fick bud på 300.000 kronor men avvaktade. Sedan vann han på "Valla" och så nu på V75. Det var tur att vi inte sålde för då hade vi torskat en miljon på det, säger Lähdekorpi.

"Made For Victory bättre bakifrån"

Made For Victory avslutade V75-omgången för Per Lennartsson. Efter ett lopp i rygg på ledaren backades han ut i slagläge in i sista sväng. När Lennartsson attackerade för fullt in på upploppet avslutade hästen sylvasst. Kort före mål kopplade han greppet på Lindy Later.

– Jag har hela tiden sagt att Made For Victory är klart bättre bakifrån. Han har en mycket vass speed då, för i ledningen är han lite vek sista 100 metrarna.

– Det kunde annars ha blivit fem V75-segrar för mig. Jag blev i veckan erbjuden att köpa Heaven of Fortune men avböjde. Jag tycker att Kristian Lindberg är en duktig tränare och vågade inte, säger Kari Lähdekorpi.

Per Lennartsson som styrde in de två sista vinnarna är också mycket imponerad av Lähdekorpis hästar.

– De är så starka och går alltid för fullt upploppet ner, säger han.

Michael Carlsson/Kanal75