Gustaf fixade sex miljoner på V75

TRAV

Gustaf Björck såg till att tio andelar fick dela på sex miljoner kronor.

Det var han som tippade ett av systemen med sju rätt på V75.

– Helt otroligt. Nu drar jag till Indien på semester, säger Gustaf Björck som själv hade en tiondel i systemet.

Foto: Janet Pers/Travronden

Han jobbar till vardags som journalist på tidningen Travronden.

För några veckor sedan blev han ombedd att ta över tippandet av ett andelssystem. Det var kompisen Tommy Söderberg, förbundskapten i U21-landslaget, som ville att Gustaf skulle sköta andelsspelet hos Hedlunds Tobak i Vällingby.

– Jag har känt Tommy i ett par år och vi brukar spela tillsammans på onsdagar och lördagar. Han frågade om jag ville sköta tipsen till det stora andelssystemet i den butik som han brukar spela hos. Det här var tredje veckan vi spelade V75, berättar Gustaf Björck.

– Normalt spelar jag alltid Jokersystem men för att göra det enklare för kunder som kanske inte är så insatta, gör vi ett matematiskt system.

Hade feeling för Rapp Best

Den vinnande kupongen var på 10.080 rader och kostade 5.040 kronor. Varje andel kostade alltså drygt 500 kronor och gav 600.000 kronor tillbaka. Det innehöll två "spikar" i Salma Boko och Made For Victory.

Hur var dina tankar när du gjorde systemet?

– Salma Boko och Made For Victory var givna spikar. Sedan tyckte jag att gulddivisionen var låst på fyra streck. Favorit har varit bra länge utan att få vinna och det här var ett dåligt guldlopp.

– Sedan var jag även lite inne på Rapp Best i kallblodsloppet. Hästen var bra förra gången han var i Sverige och hade nu läge för antingen ledningen eller rygg på ledaren.

I övrigt?

– Jag garderade rejält i de övriga loppen och hade flax när det skrällde ordentligt i den femte avdelningen.

"Skrek ganska mycket"

Gustaf Björck hade själv en andel liksom Tommy Söderberg. De kan nu kvittera ut 600.000 kronor vardera.

– Det är helt otroligt. Jag var fruktansvärt nervös inför sista avdelningen och såg atg-Live-sändningen på internet. När Made For Victory spurtade till seger skrek vi ganska mycket jag och min sambo.

– Tommy såg sändningen i TV4 och ringde direkt efteråt. Jag ville inte ringa honom innan för jag vet att V75-sändningen är veckans höjdpunkt för honom.

Hur firar ni det här?

– Jag åker på semester till Indien i två veckor. Så den här vinsten kom verkligen lägligt. Men redan på lördagskvällen firade jag och min sambo på en indisk restaurang i Stockholm. Jag har varit i Indien ett par gånger tidigare och gillar verkligen det landet, säger Gustaf Björck.

Michael Carlsson/Kanal75