Tommy Söderberg delar på miljonvinsten

Var med på systemet som gav sju rätt på V75

TRAV

Förbundskaptenen för U21-landslaget i fotboll, Tommy Söderberg, var med och delade på V75-miljonerna.

Han köpte en tiondel i ett andelsspel hos Hedlunds Tobak i Vällingby.

För sin andel får han 600.000 kronor.

Han spelar alltid tillsammans med kompisar numera.

– Trav blir mer och mer en vetenskap, och jag hinner inte med att sätta mig in i allting, säger Tommy Söderberg.

Foto: Kanal75
Tommy Söderberg är inte bara en hejare på fotboll. Trav och V75 är också en stor passion hos förbundskaptenen. Under lördagen var Tommy med och delade på V75-miljonerna. Detta efter att ha köpt en tiondel i ett andelsspel.

Tommy Söderberg låter glad men lugn när vi ringer för att höra hur det känns efter vinsten på V75. Det är ju inte första gången han vinner något – som förbundskapten för A-landslaget och tränare för en mängd olika lag har han stått på den vinnande sidan många gånger. Han tycker att det är kul att han har vunnit, såklart, men låter inte en sådan sak som en V75-vinst jaga upp honom för mycket.

Travintresset har han med sig sedan födseln, säger han.

– Jag är uppvuxen med travet och det är min stora hobby vid sidan av fjällvärlden och fotbollen.

– Jag spelar inte särskilt ofta, och när jag gör det så är det en social företeelse. Man har ju olika sätt att umgås. Jag träffar mina kompisar och vi tjatar om hästar, och själva upplösningen är när loppet är. Vinsterna är inte det som räknas, utan det är sporten som är det viktiga. Tyvärr kommer den ofta i skymundan.

Tommy Söderberg både har delägt och deläger travhästar själv. Han umgås mycket med folk i travbranschen och får en hel del tips och lärdomar av dem.

– Trav blir mer och mer en vetenskap, och jag hinner inte med att sätta mig in i allting eftersom jag håller på så mycket med fotbollen, säger Tommy Söderberg. Travintresset kommer vid sidan om, så jag vinner inte ofta. Det är en hobby som man hoppas på att det ibland ska ge lite avkastning.

Vad ska du göra med vinstpengarna?

– Jag vet inte, jag grunnar inte så mycket på sånt.

Spikade Salma Boko och Made For Victory

Robert Saliba äger Hedlunds Tobak som anordnade andelsspelet.

– Nu var det vårt stora system som hade sju rätt. En tiondel kostade 500 kronor och vi hade två "spikar". Det var Salma Boko och Made For Victory. Så det var jäkligt nervöst inför sista avdelningen, fortsätter Robert som själv var med på ett hörn av vinsten.

Lördagens V75-omgång var skrällbetonad och endast fyra system klarade av att få sju rätt. Enbart sjuorna gav 4.964.925 kronor. Tillsammans med sexor och femmor gav systemet i Vällingby totalt 6.048.276 kronor i återbäring.

– Nu lär det bli full fart i butiken. Men det är bara roligt med nöjda och glada kunder. Jag har ägt butiken i tio månader och det här är vår i särklass största vinst. Extra kul också att det var en kund som hade konstruerat det vinnande systemet, säger Robert Saliba.

Sandra Jonsson, Minimedia , Michael Carlsson/Kanal75