Lunchintervjuer

TRAV

Johnny B Karlsson kör två Stefan Hultman-tränade favoriter på V4:an idag och uttalar sig så här om hästarna;

- 3 Inlines (V4-3) gjorde det jättebra senast och har full form. Läget är dock kanske inte så bra som det ser ut då han kan bli väldigt ivrig bakom bilen. Jag tror dock att han ska sköta sig och då bör han ha rätt så bra chans oavsett löpningsförlopp. Vi ändrar inget.

- 2 Coraggio (V4-4) är ganska bra men han har behövt tid och fattar fortfarande inte riktigt vad det går ut på. Näst senast sprang han och bromsade lite och visade ännu inte den fulla uppfattningen. Annars finns det fin fart och brukar han sig som han skall så är det vettig chans. Vi kommer att prova lite bakom bilen före tävlingarna idag också för att ge honom lite mer rutin på det området. Med tanke på att denna kanske behöver ännu mer tid så är Inlines den lite bättre chansen idag, påpekar Johnny avslutningsvis, vilket är intressant om man samtidigt tar en titt i strecklistan där Coraggio annars är den som är betydligt mera betrodd.

Johnny Takter får känna på 4 Sötestina (V4-2) för första gången vilket är ett intressant kuskbyte. Och det krävs en väl avvägd styrning för det är ett smyglopp i det längsta som gäller;

- Ja, hon ska gå på kortspeed bara precis som senast, hon kan inte göra mycket själv. Hon var kanonfin senast men har sedan varit struken en gång. Det var mest en försiktighetsåtgärd då mina andra hästar var sjuka och hon stod bara över ett jobb. Hon går ändå inget speciellt mellan starterna och jag är inte orolig för formen. Jag tror definitivt att hon är lika bra som senast, menar tränaren Dan Ottosson.

Tomas Johansson tränar två hästar som normalt sett hade varit ganska tidiga, men båda drog nitlotter i spårtombolan idag.

12 Sheena (V4-2) har form berättar Tomas, men från det här läget känns det iskallt och det blir ett väldigt snällt upplägg den här gången. Än värre är det för 9 Global Instinct (V4-4) som dessutom är stänkrädd... Senast hade Tomas turen som kunde glida emellan till ledningen från bakspår! Samma tur går knappast att begära igen. Tomas berättar att det är fin kapacitet i hästen, men från det här läget bedömer Tomas att det är mindre än 50% chans att hon sköter sig hela vägen och ligger därför ganska lågt.

Emma Wrigsjö heter tränaren bakom 12 He Has It All i V4-1. Det är dock en knepig typ, och det blir ofta galopp.

- Ja, men han känns jättefin hemma och har bra form. Om han sköter sig blir jag besviken om han inte dyker upp i striden, utbrister Emma entusiastiskt och bestämt.

Varför har det blivit så mycket galopper?

- Han är inte helt lätt men det har också handlat om mycket otur. När jag körde i årsdebuten kändes han kanonbra men jag gjorde allting fel med honom. Senast körde Per Nordström (bilden) för första gången och jag tror att det kommer att gå betydligt bättre nu när han känner hästen. Dessutom kan läget vara ett plus då han med framspår har en tendens att vräka sig iväg vilket kan sluta med galopp.

Ändrar ni något i utrustning eller balans?

- Nej, inte direkt. Vi har gjort en jätteliten ändring av falsen i framskorna för att ge honom lite bättre fäste men det är inget avgörande eller någon stor sak, avslutar Emma

Efter en kanoninsats näst senast gjorde 2 First Tilly (V4-3) en slät figur senast. Tränaren Per Engblom berättar att hästen då hade en halsinfektion och därför inte alls kunde göra sig själv rättvisa. Nu har han jobbats på ganska bra inför detta och gått 1.25 i jobb som snabbast. Även om han inte kan snabbstarta tycker Per att det är helt rätt läge för ett perfekt smyglopp och han ska passas direkt.

6 Il Poggio i den första avdelningen har inte startat sedan i november, och det föranleder naturligtvis ett samtal till tränaren Ann-Sofie Movitz.

- Han fick en halsinfektion i höstas och vi ställde av honom. Han har varit frisk länge och är ganska väl förberedd inför detta, han har gått flera banjobb bland annat. Vi ändrar ingenting och det är en ganska passande uppgift, men känslan är ändå att det kan bli svårt att vinna direkt, menar Ann-Sofie.

ATG Idag