Ingen risk för smitta på Färjestad i kväll

TRAV

De som ska starta sina hästar på Färjestads V65-tävlingar i kväll kan vara lugna.

Risken att drabbas av A2-smittan bör vara minimal.

– Ja, gäststallarna är det inga problem med, och de stall som varit drabbade där gäller visserligen fortfarande restriktionerna, men det är ingen risk att smittan sprids vidare till andra, säger Sportchefen Ken Karlsson.

Inte långt efter att Axevalla drabbats av A2-virus så konstaterade man att samma smitta drabbat Färjestadstravet. Nu i kväll efter ett litet uppehåll och bilrally på banan, så är det första tävlingsdagen sedan man konstaterat A2-smitta. På Färjesadstravet så är man dock lugna.

– Stallen som drabbades hålls fortfarande under restriktioner, men senare under veckan tror jag att de kanske kan öpnnas upp, säger Ken Karlsson. Gäststallen är och har ju alltid varit smittfria, så de kommer inte att vara någon risk för spridning av smittan. Hästarna som varit sjuka är dessutom på väg att bli friska, så det är snarare så att det hela är över snart.

Ingen risk för A2-smitta med andra ord. På er hemsida läser man dock om sjukdomar i lokalerna, ingen som drabbats av A2 därifrån får vi hoppas?

– Nej, vi får väl kalla det A4 i stället (skratt). Det är en hel del som insjuknat här den senaste veckan, så vi är lite tunt med folk just nu, men i stället så är det fullt upp för oss andra inför kvällens tävlingar, avslutar Ken Karlsson.

Mattias Spante, Minimedia