Senaste nytt inför V64

Kuskar och tränare säger sitt

TRAV

Thomas Söderberg är ansvarig för banan på Färjestadstravet och har intressant information att komma med angående underlaget.

– Ja, vi hade ju Svenska Rallyt här förra veckan så efter det har vi lagt på ett helt nytt ytlager. Det ser därför riktigt mjukt, fint och skonsamt ut, men visst finns risken att det kan vara lite löst på ytan innan det satt sig. I övrigt har vi uppehållsväder och som det nu är skulle man nog kunna köra med valfri balans, men det ska bli rejält kallare mot kvällen och det kan nog komma att behövas brodd bak, berättar Thomas.

Skoryck på Gigolon

När vi får tag i Maria Karlsson som tränar 1 Turn It Gigolo i V65-2 så är hon precis framme vid banan. Och hon låter smått optimistisk inför kvällen!

– Ja, senast satt han sista från ett dåligt utgångsläge och då täten varvade på 1.19 så varken kunde eller ville han inte ta något till slut, vi glömmer det loppet. Han är klart bäst i främre träffen och har därför helt rätt läge nu. Förvisso kan han nog öppna lite bättre i volt än bakom bilen men Torbjörn får prova en bit och blir det spets eller rygg ledaren tror jag absolut att han segerstrider. Vi ska värma först, men känns allt bra med banan och så siktar vi på att rycka framskorna nu och det är ett klart plus, avslutar Maria.

Fortsatt form trots uteblivet snabbjobb

Stig Sjögren tränar favoriten 6 Ex Excellent (V65-6), och det låter fortsatt bra inför kvällen. På grund av banarbetena på Färjestad den senaste veckan så har han fått stå över ett planerat banjobb inför detta, men har gått som vanligt hemma och känns fin. Det enda som oroar Stig är startmomentet då hästen kan vara lite överpigg, men går han bara iväg tror Stig på vettig chans.

Kaviar är vettigt förberedd

Gooparna är ovanligt lugna med egna starthästar med tanke på att det trots allt handlar om Färjestad och närapå hemmabana i praktiken. 2 Kaviar i V65-3 är faktiskt enda egentränade hästen ikväll och Björn berättar lite om henne över telefon.

– Hon inledde klart bra men sedan har det krånglat en del och det har blivit lite galopper. Hon har jobbat bra inför det här och gick ett helt ok provlopp för ett par veckor sedan, inget snabbare men hon skötte sig bra. Spår två ska inte behöva betyda några direkta problem, och att det högst troligt blir någon form av skobalans ikväll är heller inte avgörande för prestationen. Balansen bestämmer vi dock senare. Vinstchansen kan jag inte bedöma då jag inte sett listorna direkt, avslutar Björn.

Pompier bästa chansen Stall Berglöf

Johan Berglöf uttalar sig om stallets chanser och så här säger han om dem i tur och ordning rankat efter segerchans;

– 11 Pompier (V65-6) är en häst som går riktigt starkt för dagen och inget tyder på vikande form. Han går med skor som alltid (fel i programmet för tre starter sedan) och tål att gå rejält på egen hand sista 700 m. Det här är bästa chansen för kvällen.

– 6 Heavens Eye (V65-3) är startsnabb och bör definitivt vara den som tar hand om ledningen i förstaläget, men väl där släpper nog pappa. Hon har inte startat på ett tag och behöver lopp, och jag tror att hon kan vara trea-fyra.

– 1 Charlock Twister (V65-5) siktar vi på en invändig smygare med och det är kanske lite enklare emot än vad han är van vid. Jag tror knappast att han vinner men har i alla fall feeling för att han gör ett bra lopp, tror Johan.

Blixten gör skäl för namnet ikväll?

Johan Wiman tränar 3 Blyge Blixten i V65-5 som på pappret ser ut som ett ganska tunt lopp. Men senast blev det fel. Johan berättar att hästen blev hängande i spåren hela vägen och det loppet är bara att glömma. Han har fortsatt form och dessutom kan han öppna bra de dagar han är på humör, som näst senast till exempel. Han har lite "fel lutning" på resultatstatistiken men Johan bedyrar att det beror på tillfälligheter och att hästen alltid kämpar rejält hela vägen in i mål. Bra chans, tycker Johan.

Johan kör också som regel 1 Beseiged Krik M.J. (V65-1) och berättade lite även om honom. Hästen känns klart uppåt för dagen och är fräsch och fin. I senaste loppet var det tufft emot i V75 och dessutom blev han tempotorsk, och gången innan satt han fast. Innerspåret är väl inte optimalt men det löser sig nog i ett så litet fält, och Johan lät ganska så optimistisk även här.

Brunlöf tror mest på Jordan

Hans Brunlöf var redan vid halv fyra-tiden framme på Färjestad och kan rapportera att resan och allt har gått bra med hans två intressanta hästar ikväll. Enkeltrippen var på nätta 37 mil.

– Men det har gått jättebra, så vi ser fortsatt optimistiskt på kvällen, inleder Hans.

Om vi börjar med 2 Jordan Frontline (V65-2) så var han bra senast efter uppehåll även om just en etta i resultatraden är väl smickrande?

– Haha, ja, vi hade ju lite tur kan man säga då den överlägsne ledaren galopperade kort före mål och då fick vi segern istället. Så kan det gå. Jag var ändå klart nöjd med insatsen med tanke på att han hade varit förkyld och inte startat på länge och det är inget träningslejon det här. Han brukar gå framåt bra med lopp i kroppen och jag hoppas att det blir likadant nu. Han är både stabil och ganska snabb ut, men Björn får lägga upp taktiken. Vi kör med lite kortare brodd nu men i övrigt ändrar vi inget och jag tycker nog att han är en av flera som kan vinna.

Sedan har du ett intressant bidrag i V65-4, 4 Horgen Lomen som kommer från en galoppmiss. Vad hände?

– Jag vet inte riktigt, Ulf Eriksson som körde var inte säker men det kändes som att greppet bara släppte för honom kort efter start. Det var Horgen Lomens första start på riktig isbana och det kändes verkligen inte som att det var hans grej. Han känns annars helt ok i lugna banjobb och ska nog hålla formen. Vi hoppas vara bland de tre i alla fall men den segerstaplande norrmannen får vi väl ha respekt för.

Vilken av dina två hästar har du störst förhoppningar på ikväll sammantaget?

– Det måste nog vara Jordan Frontline, avslutar Brunlöf.

Nytt upplägg väcker Even Who?

5 Even Who (V65-1) skrällvann Uppfödningslöpningen som tvååring, men har på senare år bara lyckats sporadiskt. Nu har hästen gjort två starter för Torbjörn Jansson. Det är fysiskt fin form på hästen men däremot känns det som att hästen inte riktigt bjuder till berättar Torbjörn. I ett försök att väcka hästen lite har han bara ridtränats sedan senast och kommer dessutom också att värmas under sadel. Bjuder han till som han ska så har han nog farten för att kunna vara med här.

Torbjörn årsdebuterar också kapable 13 Maderrific i V65-3, och det känns spännande. Torbjörn berättar att hon har tränat bra en längre tid men inte kommit med i loppen. Spår fem är inte optimalt även om galopprisken inte är direkt påtaglig, däremot kan hon eventuellt bli lite hängande. Torbjörn låter i alla fall nöjd med hästens kapacitet och menar att formen är fullt anständig. Han sammanfattar det med att värdera vinstchansen till hygglig direkt i årsdebuten.

Jobbar kanonbra i ny regi

10 Frosts Showtime (V65-3) gör första starten i ny regi här och kommer närmast från Lähdekorpi, och dessförinnan Walmann. Enligt Ulf Stenströmer har man haft hästen i sex-sju veckor och efter att ha inlett med att behandla henne har man jobbat på och hon känns strålande bra i jobben för dagen. Ulf vill dock varna för att hon tränat strålande bra även för tidigare tränare men inte bjudit till något i loppen. Gör hon det ska det dock vara vettig chans som det känns. Hon har gått 1.18,5/2100 m som snabbast på en osnabb bana, och det låter alltså riktigt bra även om optimismen blandas med en oro kring hennes moral och vilja.

Lite svårbedömd form på Quattro

Folke Westling heter tränaren bakom 4 Quattro J.T. (V65-2) och han har en del intressant information att komma med.

– Jag är lite osäker på formen. Han var inte riktigt fräsch senast han startade även om han gick anständigt och är sprutad i både knä och kota efter det. Han är därför lugnt tagen, men huvudsaken är att han är fräsch. Han kan i alla fall öppna bra bakom bilen och även om det knappast blir någon ledning så bör han hamna bra till. Senast gick han med trekvartsstängt huvudlag för första gången och uppträdde lite mer fokuserat så vi kör likadant nu. Distansen är ett plus och jag tror att han kan vinna med klaff, meddelar Folke.

Mattis smygs i det längsta

2 Mattis Snix (V65-1) har hunnit bli elva år men övertygade i alla fall vid segern näst senast, och i den senaste starten fick han inte chansen som sexa.

– Han hade sparat i mål, och bör dessutom gå framåt med det loppet i kroppen då han inte hade startat på ett tag på grund av A2-isoleringen. Det har dock inte varit några fel på honom. Idag kör ju Calle Lindblom och det blir spännande och han möter ju ungefär samma motstånd som han brukar. Får han sitt smyglopp är han väl inte helt borta. Eventuellt byter vi huvudlag till den här starten, men det gör ingen stor skillnad, avslutar Carolina Forsberg.

Boswell piggare nu

Bengt Oltorp gillar 10 Boswell (V65-2) och låter dessutom lite uppåt inför kvällens start;

– Ja, han var lite seg senast tycker jag men var ganska lugnt tagen innan och känns mycket piggare nu. Hästen är rejäl och stark men agerar lite trögt oftast så den korta distansen känns som en liten nackdel. Blir det bara tempo tror jag dock att han duger bra ändå och han ska räknas tidigt. Motståndet skrämmer inte och jag ändrar inget på honom gentemot senast, avslutar Bengt.

ATG Idag