Travets stjärnor på EuroHorse

TRAV

Svensk travsports stjärnor står i fokus på EuroHorse-mässan i Göteborg.

Årets Häst Going Kronos och tränaren Lutfi Kolgjini kommer till hästfesten.

Det gör även stjärnkuskarna Björn Goop, Erik Adielsson liksom tränarchampion Stig H Johansson.

Erik och Björn kommer vara på plats på hästmässan.

EuroHorse är Nordens största hästmässa och äger rum på Svenska Mässan i Göteborg 22 - 25 februari, parallellt med Göteborg Horse Show i Scandinavium. Årets hästfest märks ytterligare av att lördagens V75-tävlingar avgörs på Åby.

I år görs den största satsningen någonsin med en gemensam trav- och galoppmonter på EuroHorse för att locka nya grupper intresserade.

Lutfi Kolgjini presenterar sin stjärna Going Kronos för mässbesökarna och trion Björn Goop, Erik Adielsson och Stig H Johansson ska på fredag under en timme intervjuas på scenen av Hans G Lindskog.

En panel bestående av Åbys sportchef Per Wetterholm, travhästägande ishockeymålvakten Tommy Salo, Peter Untersteiner, Linda Höijer och Christina Larsson, uppfödare till Butterfly Flip, vars ryttare Malin Bayard också dyker upp i ATG:s monter under mässdagarna, finns samtidigt på plats för att besvara frågor från de hästintresserade mässbesökarna.

Vidare ska veterinärer från ATG-kliniker demonstrera anatomi, sjukdomar och skador på levande hästar och ett seminarium om travhästägande genomföras.

Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM