"Han är under utveckling"

Senaste kusk- och tränarintervjuerna

TRAV

Tommy Sandberg har fin snurr på sina starthästar och Out Of Money är en häst vi sett skörda framgångar inom Åbys V4-or på slutet. Idag är det 1 Priorat (V4-2) som gäller, och det är också en häst tränaren gillar;

– Han är okomplicerad och fin, och det känns som att han är under utveckling faktiskt. Den senaste insatsen var fin och det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre nu. Han har aldrig startat bakom bil, men vi provar innan tävlingarna så får vi se. Jag kan inte tänka mig att han krånglar, men däremot är det svårbedömt om han kan öppna. Inga ändringar. Han kan vara en outsider, och för vår del gör det inte ont att Svanstedts har strukits då den slagit oss ett par gånger förut, tycker Tommy.

Castro har varit sjuk

Klas Johansson tränar 6 Castro i V4-3, men han ligger lågt inför dagens start.

– Ja, senast var hästen sjuk och hade rejält dåliga blodvärden. Han fick ta det lugnt i två veckor efter det och har sedan jobbats på lugnt här hemma. Jag är ganska övertygad om att han behöver lopp och ligger lågt denna gång även om hästen alltid går till mål. Vi ändrar inget, berättar Klas.

Barfota fram nu

4 Preem M.S. (V4-4) hade ingen riktig tur senast han startade och höll med tanke på det bra.

– Nej, han tappade en sko tidigt och sprang och spände sig mer än vanligt. Han är alltid lite spänd i loppen då han är hästrädd och så. Han är annars stark och rejäl och tål att gå en del. Idag siktar jag på att prova och rycka av honom framskorna vilket är ett klart plus då han har lite platsproblem. Han känns fortsatt helt ok i ridjobb och intervaller, men motståndet känns ändå väl tufft för att jag ska våga tro på seger, menar Stig Hansson

Peter ligger lite lågt

3 Mellby Que Vadis (V4-2) har inte startat på en månad och Peter Untersteiner ligger lite lågt inför denna start. Han gör det helt ok men utan några plustecken i jobben och Peter ska försöka startat igång honom. Han har ingen riktig feeling för att han ska segerstrida.

Viktig värmning på Sören

Carlos Söderström har kört 9 Sören Sufflör (V4-2) en del tidigare och gjorde det även senast som tvåa.

– Då var han klart förbättrad i fräschören även om han var fortsatt riktigt entömd och inte riktigt körbar till slut. Det är annars bra styrka i honom och den här gången ska vi lägga på honom en murphybländare så får vi se vad det kan betyda. Det är däremot en viktigt värmning på den här hästen, om han inte ser bra ut för dagen kommer det inte att rätta till sig, men ser det bra ut kan han nog segerstrida, menar Carlos.

Den viktiga värmningen följer du enklast i ATG Live klockan 12.

Dick ligger ganska lågt

Dick Sjöberg har två starthästar idag, men stallet har haft en del problem med halsinfektioner och det är ett litet frågetecken så klart.

5 Jabber (V4-1) är lite trög och sprang dessutom hem i sista sväng senast. Allt verkar enligt rapporterna väl efter det, men han behöver mycket tempo för att hinna med över distansen.

9 Smens Fanny (V4-3) var nedsatt av halsinfektion senast och är lugnt tagen på grund av detta. Dick kommer att smyga med och ta det som går.

Lennart har en outsider i första

Amatören Lars-Erik Andersson låter klart uppåt på 1 Kokett Hammering i V4-1 trots att hästen kommer närmast från två nollor. Enligt tränaren har hon dock betydligt bättre form än så.

– Ja, absolut. Senast satt hon fast med mycket sparat och Lennart trodde att han hade vunnit loppet med fritt spelrum i tid. Hon jobbar också riktigt bra för dagen även om vi inte trycker henne så hårt då hon kan bli lite väl pigg och hetsig då. Vi ändrar inget i balans eller utrustning och Lennart får prova lite från start då hon kan öppna. Jag kan dock inte de andra riktigt, och huruvida han verkligen vill prova för spets eller inte är upp till Lennart. Jag måste nog säga att jag är optimist inför detta lopp, sammanfattar Lars-Erik.

ATG Idag