"Korven är för dyr"

Läsarnas mejl till Micke Nybrink

TRAV

Banorna nonchalerar besökare

Hej Micke

Viss är det bäst att vara på plats för att se värmningar, höra surret och se loppen.

Det har nog aldrig funnits så många travintreserade som nu, därmed inte sagt kunniga.

Men när inte travbanorna ställer upp på besökarnas krav, utan istället nonchalerar dem fullständigt, så söker sig folket andra vägar.

Sen är det mycket svårt att få dem tillbaka.

Om, låt säga 10 år, finns det max 15 travbanor i Sverige, tyvärr, det är den enkla sanningen.

Man kan givetvis inte skylla allt på en dålig organisation, centralt och lokalt, men en stor del får dom ta på sig för denna utvecklingen.

hälsningar

Göran Carlsson

Malmö

Extremt löjligt

Hejsan!!

Vill bara säga att jag uppskattar det ni gör och tycker det är extremt löjligt när både du och Åsa går ut och säger det ni säger. För det andra så förstår jag inte hur man kan tro detta från börjarn, att loppen skulle vara efterhandrefererade...!

Dina tankar och tips uppskattas verkligen, det har du säker hört många gånger, men inte från mig... Två veckor sedan spikade jag Zero Sum Game på V75... fick många gliringar på jobbet och på nätet med tanke på hur dåligt det spelet var... Sen var det andra tongångar, tack för det spelet Micke...!!

//Robban

Märklig myt

Märkligt det här med myten om efterhandsrefererade lopp, att den hela tiden lever vidare. Det var ju så redan på den tiden Bosse "Blomman" Blomqvist refererade i SVT när det gick i Tipsextra med mera. Vi var väl många som tyckte att Blomman inte direkt var någon lysande referent och borde bytas ut men har stått bakom ett antal gånger och vet att även då reffades alla lopp direkt. Tyvärr tog ju Blomman allt snack och spekulationer och efterhandsreferat som ett kvitto på hur förträfflig han var på att se allt, "de tror ju t o m att jag redan vet hur det slutar när jag refererar.

Minns också den interna historien om när Stig H en gång var bisittare en rikstotolördag när han själv var avstängd eller inte hade nån häst till start. I ett lopp säger han på bortre långsidan att "favoriten har ingen bra dag, han kommer inte att kunna vinna det här". Sedan tänder favoriten till och länsar undan till en säker seger. Det visar sig dock att pga tekniska problem måste reffningen göras om. De gör så och vad säger Stig H på bortre långsidan när han nu vet utgången? Jo; "favoriten har ingen bra dag, han kommer inte att kunna vinna det här". Trots att han visste utgången och trots att han visste att han själv skulle framstå som en idiot över sitt uttalande så upprepade han ändå det han sagt i direktreferatet. Så gör bara en riktig hedersman!

/Anonym

Åka på trav är helt ute

Micke!

Va fan, försöker du vända kraven som VI spelare har

att vi vill ha direktsända lopp i Tv:n.

Vem orkar åka på trav, det är helt ute.

Snittåldern + 55, dyra korvar mm

Action framför mediaspelaren är helt överlägset tillsammans med polarna,

bara och dunka in liret i datorn och börja jobba in kamelerna.

För att inte snacka lördagar när det körs V75, fram med bärsen och kudden(kortlek)

vi spelar hela dagen, ingen dötid här inte(värmningar,defileringar,interjuver och allt annat onödigt skit som kablas ut på banan, vem vann 1997 osv)

I den riktige lirarens värld gäller bara en sak::SPEL.

Hoppas du kan ta travet in i denna era så vi "lirare" slipper allt onödigt runt en travbana ,vem bryr sig om vad hästar heter o s v för oss är det bara ett nummerspel där det gäller att dra in degen!!

Mvh

Liraren

Persson beter sig som en amatör

Det här med Fakse och Persson det var en medveten styrning, han hade räknat med en dubbel seger med Järvsömolle 1:a och Fakse 2:a . Det var klantit kört

han beter sig som en amatör, fast han varit med så länge.

Det är inte så konstigt, han har haft en häst att hålla fast sig

och åka med. Järsöfaks

MVH Christer

Stallkörning

Tjena Micke!

Tyckte du som jag att det var stall körning i sista sväng när Made For Victory kom loss. Det såg ut som Johan Untersteiner flyttade på sig med Rapkin. Samma sak hände den 27 Januari på Jägersro. Då körde Johan King Value och gav plats på upploppet åt Peasant Gallant så att den blev två efter Olly Lane om jag inte kommer ihåg fel. Eller får jag räkna med det när Kari har tre hästar till start?

M.v.h Peo

Trött på Lähdekorpi

Jag börjar bli trött på denna travtränare. Hur tolkar du honom Micke ?

På ett travforum där jag läser det mesta och plockar upp en del fick jag skit för 2-3 veckor sedan .

Kari åkte med V75 hästar som sällskap och dom skulle vara chanslösa.

Såklart vann han och man satt med massor av streck.

Jag skulle läsa mellan raderna fick jag till svar!

Hoppas att dom hade läst duktigt i lördags "mellan raderna"

Denna man är en gäta för en vanlig tippare.

MVH Magnus

Mesigt och välkammat

Hej Nybrink! Börjar på vara rejält less på dessa kompis & stallkörningar inom det som kallas för travets elitserie. Hade tex Per Lennartsson i V75-1 släppt spets med Elias Boy om det vore någon annan än Stensro General som ställt frågan? Nä knappast. Hade han försvarat ledningen hade det troligen blivit tre stycken V75 segrar för Per. Men eftersom han är rädd om jobbet att få fortsätta köra åt Kari Lähderkorpi vågade han förstås inte annat. Det är för mesigt & välkammat. Utan profiler som Åke Svanstedt & Lutfi Kolgjini skulle svensk travsport vara väldigt mycket fattigare.

/Robert

Övertygad om efterhandsreferat

Hej Micke,

Jag har nog aldrig skrivit till dig om detta, jag ser väldigt sällan på annat än V75. Men jag är själv periodvis helt övertygad om att det är efterhandrefererat och skickat många arga brev. Jag har studerat vissa lopp med kommentatorerna och deras tidiga bedömningar är lika klockrena som osannolika. Man tycker att de inte borde behöva kommentera hästar med sådana ögon, de torde ju lika bra kunna se vilka som vinner på måndagen när startlistorna kommer upp med deras förutseende blickar. De torde alltså vara mångmiljonärer hela bunten och så bra kan inte pengarna vara på tv4.

Sedan tror jag att många gånger hamnar endast ljudet före bilden i sändningen, alltså inte att det skulle vara ett avslöjande att det faktiskt var efterhandsreferat, utan att signalerna inte blir synkade vid sändningen. Jag vet inte hur det fungerar men det händer ofta vid fotbollsmatcher som spelas långtbortistan. Ibland kan man ju tala med någon på telefonen samtidigt som båda se på en och samma match och det dröjer 3 sekunder innan den man talar med får se målet man hurrar om. Detta uppfattas nog av många som tecken på efterhandsreferat när man ser på hästarna när det endast är ett tekniskt misslyckande.

Men i vilket fall som helst, även om det är efterhandreferat ibland eller inte så är ju kritiken lika viktig. Något görs ju fel när era tittare blir missnöjda med er sändning och de flesta har ju en ganska klar uppfattning om att producenter inte bryr sig om annat än "bra TV". Om man går in på atg och lyssnar på kommenteringen på eftersändningarna där, kommenteringen är ju garanterat "live", och visst tråkigt, men aldrig avslöjar de något eller försöker lura en till annat om de vet utgången.

Så ta inte diskussionen om efterhandsreferat, ta åt er kritiken att ni uppfattas som det och försök göra det bättre. Inget kommer väl av att neka om alla redan från börjar tror att du ljög? Ni är ju inte politiker.

Hade bra,

Noac

Skratt eller gråt åt tv-sändning

Hej

Jag läste på aftonbladet att ATG och TV4 ska göra en satsning om att köra travet live i Tipslördag. Det är ju som att gå tillbaks i tiden, hur många mail fick du egentligen om att folk inte vill ha travet uppdelat hip som happ då och då när det passar fotbollen som visas? Och hur många snabbspolningar blir det denna gång om det blir några extra minuter tillaggt på fotbollen? Varit med om en snabbspolad DD efter 5 rätt i de 5 första. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Och hur kommer det funka för oss som inte kollar på fotboll? Vi måste ju sitta bänkade och se på fotboll i alla fall, om nu inte det blir exakta hålltider, vilket det knappast kan funka med fotboll när det är tilläggsminuter, sudden death, straffar, osv, så man lär ju sitta bänkad, och då sitter vi där igen och ser snabbspolad brons och silverdivision när man vill uppleva spänningen i loppen.

Jag tror de flesta travspelarna håller med, de vill se trav, det ska vara ett travprogram, inte som om det vore ihopklippt med reklamen.

Bra jobbat med skrivandet och tippandet Micke. Kör på! :)

/Lasse Edsvik

Stå på dig

Hej micke ! Stå på dej , jag gillar din stil , att alltid hitta skrällar ( försköker ) precis som jag !! och ibland det går in !! ännu roligare eller hur !! och dem som snackar skit om dej när dina tips går inte in och du erkänner när du har fel i tv det kräver mod ! STÅ PÅ DEJ du är inte ensam , ha det bra och kör hårt för fan ! VI som vågar ta skit !! .

/Piquet