V65 intervjuer

TRAV

Information från kuskar och tränare inför kvällens tävlingar.

Kristian Lindberg trummar på och fick dessutom kröna sin inledning på året med en V75-seger i lördags. Vi fick tag i honom på väg ner från Sundsvall och han låter fortsatt nöjd med sina adepter;

- 12 Sugar Zuzza (V65-2) gör jättebra lopp hela tiden men fick ju på nytt ett jättesvårt läge här. Jag har svårt att riktigt tro att hon ska kunna plocka ner Pappniak Laday den hårda vägen, men om de pullar upp kanske jag ger mig iväg i alla fall. Det finns ingenting efter senast som tyder på att hon skulle vara sämre nu. Viss chans om favoriten kommer bort, är Kristians omdöme.

- 3 Great Harmony (V65-4) fick ta igen sig lite efter senast då han inte hade några riktigt passande lopp. Nu har vi siktat på det här ett tag och han känns bra i jobben. Han är väl medelsnabb från start, men jag vet inte riktigt hur de andra är. Jag provar lite en bit och skulle vi komma till ledningen till och med så provar jag nog där. Han dyker nog upp där framme.

- Bästa chansen är nog ändå 11 Chef F.C. i V65-5. Han blev fast med sparat i ett tuffare gäng senast och känns riktigt stark i jobben för dagen. Idag blir det ett mer offensivt upplägg som det känns och jag tror på hygglig chans, han borde definitivt kunna dyka upp bland de tre, säger Kristian avslutningsvis och meddelar också att det inte blir några ändringar på hans tre.

Per Lennartsson selar ut två hästar inom V65 ikväll och båda får spelarnas förtroende och streckas till klara favoriter. Vad säger du då om dessa,?

- 7 Twigs Oprah (V65-1) gick fortsatt jättebra senast, men det gick bara lite för långsamt andra femhundringen och då var det omöjligt för oss att hinna fram. Hon kändes i alla fall fortsatt bra och gick med full fart över linjen. Allt verkar bra efter, och det borde vara hennes tur snart - kanske redan ikväll när det är lättare emot. Hon har alltid haft fin kapacitet men nu börjar hon även mogna psykiskt och då kommer framgångarna. Jag blir dock inte förvånad om hon skulle bromsa bort någon seger någon gång ändå.

- 3 Pappniak Laday (V65-2) överforcerade jag senast och då galopperade han i spetsstriden. han var dock inte heller som bäst för dagen och är lättare behandlad efter det. Jag är inte säker på att formen är lika bra som vid segern. Dessutom kan han vara lite vek om han inte är på humör. Det ser dock ganska billigt ut det här och visst ska han vara ett tidigt segerbud ändå.

Det ser ut att bli kallt i Gävle, hur hanterar dina hästar skor och hakar?

- Det är väl som det är och det är lika för alla. Går det så kör jag kanske barfota fram med Twigs Oprah, men vad gäller Pappniak lär det väl bli skor. Det är inget plus för någon av dem att inte gå optimalt, men jag tror inte att det är avgörande, avslutar Per Lennartsson.

3 Brunton Tilly (V65-6) har en planerad USA-resa framför sig, som är tänkt att ta sin början på lördag om inget jätteoförutsett händer ikväll. Och det verkar inte finnas några moln på himlen enligt Glen Norman;

- Nej, han har bara gått lite i backen efter senast och verkar pigg och fin. Han går med skor och norskt som på slutet och det finns inget speciellt att anmärka på eller tillföra över huvud taget. Visst är det en bra uppgift, även om han också möter några ganska bra.

Du har 4 Sandvångens Ligist i V65-4 också, är det något för spelarna?

- Nja, det tror jag inte. Han var i och för sig ok senast och eftersom han hade varit förkyld och ifrån innan bör han gå lite framåt. Jag vill dock se honom göra några bra lopp innan jag tror på honom. Han öppnar hyggligt och går med skor och stängt huvudlag som senast, avslutar Glen.

Hans-Åke Johansson har två intressanta chanser ikväll, men bara en inom V65-spelet, och det är 7 Monias Gift i V65-5. Men hästen kommer från en nolla, Hans-Åke?

- Ja, det blev fel från det läget och med de förutsättningarna. Han hade fått några tuffa lopp och jag ville vara lite snällare med honom och han hade tussarna kvar i mål och var inte helt bottnad.

Vad har han gjort efter det, han har inte startat på en månad?

- Nej, han är vaccinerad som alla mina hästar i stallet. Ibland kan ju det sätta ner hästarna, men han känns väldigt pigg och lite smågalen som han brukar göra när han är i form så jag är inte så orolig. Det är relativt enkla hästar emot och kan vi så kör vi barfota fram. Det är ju helt klart inget plus om han måste gå med skor, men han har vunnit lopp även på den balansen, påpekar Hans-Åke.

Kjell O Jonsson har två outsiders ikväll och berättar så här om dem över telefon;

- 9 Turbin Liss (V65-4) gjorde ett bra lopp senast men borde nog ändå ha vunnit för överbetyg. Hon hade dock fått det ganska lugnt innan och bör gå framåt med loppet. Dessutom tror jag att hon är bättre bakifrån, vi ändrar inget, säger Kjell.

- 1 Kaiser Amok (V65-5) var vi helnöjda med senast, han blev tempotorsk bara helt enkelt och ledsnade till slut. Det känns som att han gått framåt rejält med de här två loppen i kroppen och han känns väldigt pigg. Han är väl anständig ut och den här gången får Sören prova det som går från början för det vore riktigt intressant att se honom i ledningen. Vi ändrar inget, och det här tycker jag är en riktigt bra chans - den bästa av mina två, avslutar Kjelle.

Knapp favorit i V65-3 är 4 Movie Maker men tränaren Jouko Pärssinen säger sig vara förvånad om hon vinner.

- Hon har fin form och gör säkert ett bra lopp igen, men hon tar inte ut sig och är inte direkt aktuell för någon tapperhetsmedalj. Senast tog hon i alla fall i lite bättre och var åtminstone lite trött när hon kom in till stallet, men det är svårt att tro helhjärtat på henne. Jag har pillat och småändrat med det mesta men då fungerar hon bara sämre, hon går därför med skor och öppet huvudlag ikväll som det ser ut. Det är upp till Torbjörn att välja taktik, men personligen tycker jag att hon kämpar än sämre i ledningen. Det är en viljesport det här också och Movie Maker måste visa bättre inställning innan jag vågar tro på henne, säger Jouko.

Robert Bergh startar ett antal hästar inom V65 och säger så här om dem i korta drag när vi når honom i bilen på väg ner till Gävle;

- 8 Madame Dust (V65-1) ändrade vi lite på senast men då fungerade hon inte i travet. Nu ändrar vi tillbaka och då ska också aktionen flyta, det är dock ingen vinter- och hakhäst och jag tror det tar någon månad innan formen kommer på riktigt.

- 7 Lady Zogina (V65-4) har haft problem med halsinfektioner och inte startat på ett tag. Hon har gått 1.22 full väg inför det här och är skapligt förberedd, men det är en lite stressad häst och starten kan vara ett litet frågetecken då hon säkert är extra pigg efter uppehåll. Fartmässigt kan hon duga.

- 12 Iffy (V65-5) hade lite sparat senast och känns fin, hon har bara inte haft några lopp. Hon har mycket kortlopp i raden men det är mest tillfälligheter och går lika bra på längre. Helst vill jag att hon kan gå barfota fram men hon har gått helt ok i jobb på brodd runt om så det funkar. Hon är min bästa chans bland inte alltför heta ikväll.

- 7 Highly Unlikely (V65-6) känns smidig och fin men han har inte kommit med i loppen. Brodd är ett frågetecken för honom och sammantaget vill jag ligga lite lågt där, meddelar Bergh.

5 Jeune Fille (V65-1) är enda uppsittningen för Johnny B Karlsson ikväll, och han hoppas på ett lugnare lopp än senast;

- Ja, hon blev överfallen senast kan man väl säga men höll ändå bra med tanke på det. Hon verkar tagit loppet bra och känns pigg och glad men jag har känslan av att hon är bättre på kort och jag kommer definitivt att släppa den här gången. När det handlar om medeldistans så blir hon lite för vass med helstängt så vi lägger på ett norskt den här gången. Hon vinner inte lopp i parti och minut precis men helt borta ska hon väl inte vara om det klaffar, hälsar Johnny B Karlsson.

ATG Idag