”Sport är bäst live”

Hallå där, Jessica Almenäs...

Foto: Kanal75
Jessica Almenäs ska leda TV4:s nygamla satsning Tipslördag, där V75-lopp varvas med allsvensk fotboll.
TRAV

...som tillsammans med Ola Wenström ska leda TV4:s nya program Tipslördag, där V75-lopp kommer att varvas med allsvensk fotboll.

Hur känns det?

– Det ska bli jättespännande att jobba med Tipslördag. Jag har hållit på med trav i många år nu, och det är roligt med en nytändning för hela tv-gänget.

Varför är det bra att V75 kommer att visas på tv?

– Jag tycker att sport ska ses live. Visst är det vissa som har möjlighet att se trav live via ATG:s hemsida, men det känns som om det har tagit väldigt lång tid att få in travet live på tv. Nu ska det visas i en av Sveriges största kanaler, och det är supercoolt tycker jag. Sport är bäst live.

Men det blir ju bara fem lopp som visas live. De sista två avdelningarna visas i efterhand. Vad tror du att folk kommer att tycka om det?

– I en perfekt värld skulle man kunna visa allt live, men nu när det inte går så tycker jag att det här är en ganska bra lösning. De som vill sitta hela eftermiddagen och följa loppen kan göra det, och de som kanske spelat på Harry Boy och inte vill lägga tid på att sitta framför tv:n kan kolla på sammanfattningen.

Orkar folk sitta framför tv:n och kolla på trav hela lördagseftermiddagarna?

– Ja, det är ju många som gör det redan i dag antingen via ATG Live eller hos ombud. Nu kan de sitta hemma istället, och jag tror absolut att folk orkar. Tipslördag har funnits tidigare, och det funkade då.

STC satsar på att locka folk till travbanorna och ni gör det lättare att stanna hemma. Det känns som om ni jobbar mot olika mål?

– Jo, det är jättetråkigt att folk inte åker ut till banorna. Sport är allra bäst live på riktigt, och trav är bäst på travbanan. Men man måste samtidigt hänga med i utvecklingen. Det finns många möjligheter att se trav live fast man inte är på plats, och vi vill hänga på det.

Sandra Jonsson, Minimedia