Lähdekorpi ännu mer slagkraftig

Och stjärnan Gentleman är startklar

TRAV

Kari Lähdekorpi leder tränarligan i överlägsen stil.

Nu ska han bli ännu bättre.

Om några veckor tar han sin nya träningsanläggning i bruk.

– Då blir vi ännu mer slagkraftiga, säger Lähdekorpi.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Kari Lähdekorpi har all anledning att le. Han leder landets tränarliga i överlägsen stil. Och inom kort tar han sina nya träningsanläggning i bruk.

Halmstadtränaren har öppnat det nya året i imponerande stil. Stallets hästar har sprungit in 4,8 miljoner kronor och fyrtalet V75-segrar i lördags bekräftar hur dominerande han är.

Tvåan i landet, Stig H Johansson, ligger på 2,0 miljoner i inkörda pengar.

– Inledningen är lite bättre än fjolåret. Men det blir nog ändå svårt att hålla hela vägen i år och vinna tränarligan. I så fall måste jag ha någon topphäst som tjänar typ sju miljoner, funderar Kari Lähdekorpi.

Och vem skulle det möjligtvis vara i så fall?

– Gentleman. Han gick ett banjobb i går (läs måndag) efter 1.17,5 över 2100 meter och kändes fin. Hästen är startklar men vi ska böja igenom och fräscha upp honom innan det är dags för start. Det är bättre att göra det nu än efter tre starter.

Start i början av mars

Gentleman har inte startat sedan han vann gulddivisionen 21 oktober i fjol. Den sjuårige hingsten har hittills tjänat 2,8 miljoner kronor.

– Det blir årsdebut första eller andra veckan i mars. Sedan kan Olympiatravet vara ett av de första stora målen. Jag tror att hästen kommer att tillhöra de bästa i Sverige om han får vara fräsch.

"Ett underbart ställe"

Inom kort tar också Kari Lähdekorpi sin nya träningsanläggning i bruk. Kari har köpt ytterligare en gård några kilometer söder om Falkenberg. Där ska han fortsättningsvis ha 29 hästar och resterande hemma i Holm utanför Halmstad.

– Det är ett underbart fint ställe bara 800 meter ifrån havet. Det finns tolv hektar hagar, en 1200 meters rundbana och så har vi nu byggt klart en backe. Den 5 mars är det meningen att 18 hästar ska vara på plats.

– Hela anläggningen ser jäkligt bra ut och nu kommer vi att bli ännu mer slagkraftiga. Stället ligger också bara 20 minuter ifrån min gård i Holm och det är inga problem att åka emellan.

Funderar på USA

Något annat att berätta om?

– Jag har funderingar på att ta över ett par hästar till USA och tävla med dem där. John-Erik "Goya" Magnusson har länge tjatat på mig och jag är lite sugen på att prova.

– Det är i så fall Anelka och Prime som är aktuella. Jag tror att de skulle passa perfekt på milebanorna och dessutom är båda valacker. Det innebär att man kan flyga över dem och starta direkt. När det gäller hingstar är det mycket krångligare karantänbestämmelser, säger Lähdekorpi.

Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM