Lunchintervjuer

TRAV

Thomas Lönn sitter själv bakom ratten i hästbussen till Bergsåker när vi når honom. Det är en positiv Lönn som berättar följande.

- 4 Min Memphis (V4-2) har gått jämnt och bra på slutet utom senast då han hängde på en töm och blev behandlad efter det. Kändes fin i jobb efter det utom förra måndagen då han var lite hängig och hade lite undertemperatur i samband med det. Det blev inte värre än bara någon dag och jag hoppas och tror det inte ska besvära honom idag. Vi provar bilen för första gången idag och jag tror inte han är gynnad av det faktiskt. Han är ganska kvick i voltstart men knappast bakom bilen och det blir nog ingen ledning. Han är tuff och stark dock och vi är inte rädda för att hamna utvändigt ledaren. Är han som han ska tycker jag det är ett tidigt segerbud. Han är van att tävla med brodd runtom.

- 3 Congo (V4-3) var bra i höstas men blev lite seg till vintern. Jag har nu jobbat honom ganska hårt i backen en månad utan att han fått se en travbana, han kan bli lite vass om vi kör rundbanejobb. Jag tycker förutsättningarna är riktigt bra nu med distansplus och fin möjlighet till en bra resa. Också van med brodd och inga ändringar. Ska räknas tidigt även han och det är svårt att avgöra vem som har bäst vinstchans. Vi får hoppas det blir minst en pinne tycker Thomas Lönn.

Den som kör flest lopp i Norrland, Ulf Ohlsson, vilar inte direkt på lagrarna. Det är nya lopp varje dag och denna vecka är extra intressant då det också verkar bli något lopp i Paris.

- 10 Eli Sunrise (V4-2) har efter senaste loppet stått över en del jobb och varit behandlad. Har känts fin efter det och formen är väl på gång även om det inte är någon toppform. Lite krångligt läge och det behövs en del tur, men jag tycker ändå hon är en tidig outsider.

- 11 Gabbys Bar (V4-4) var jag riktigt nöjd med senast och hon känns fortsatt klart bra. Trots läget ska hon räknas tidigt bakom favoriten. Båda mina hästar klarar brodd utan problem anser Ulf Ohlsson.

Kallblodskungen Jan-Olov Persson har två hästar till lunchens tävlingar men vill varna för sitt varmblod istället.

- Jag tror bästa vinstchansen för mig idag är med

8 Barnabass (V4-2). Han var seg i senaste loppet men har sedan tränat klart förbättrat en längre tid. Fick en blesyr i hagen och ströks i en start och kanske inte har toppform men ska ändå räknas i detta gäng tycker jag.

- 11 Inter (V4-1) är en fin häst som möter äldre hästar för första gången vilket brukar vara svårt. Jag måste ligga lågt och hoppas på en plats som bäst menar Persson.

ATG Idag

ARTIKELN HANDLAR OM