Örjan Kihlström - nyckeln till sju rätt

TRAV

Örjan Kihlström kan vara nyckelkusken till helgens V75-tävlingar.

Han sitter upp bakom två av helgens favoriter och är också påpassad av spelarna i de övriga loppen.

– Utan att ha några toppchanser, så tror jag att tre av mina ska kunna vara med där framme, säger Örjan Kihlström.

Örjan har lite i skuggan av Björn Goop också startat året bra. Hittills så har "gubben i lådan" vunnit 34 segrar och har en fin segerprocent på 21,12 %. Under lördagens tävlingar på Åbytravet så kör Kihlström fyra hästar och är som oftast väl påpassad av spelarna. Örjan inleder i den första avdelningen med Kari Lähdekorpi tränade Empire B:

– Jag har dålig koll själv på honom, men han gjorde tydligen ett bra lopp senast. Det blir dock svårt att slå Affe Fager, särskilt då spåret ju inte är det bästa heller, säger Kihlström.

Martellina har visserligen ett lite lurigt spår, men hennes segermöjligheter ser väl desto bättre ut, eller?

– Ja, det tycker jag. Hon har gjort det jättebra på slutet och jag hoppas att han kliver iväg felfritt från fjärdespåret. Det blir dock ingen snabbstart.

Taktiken?

– Hon är rätt allround, så det beror lite på vad de andra hittar på. Vi får se hur jag gör, hon ska dock kunna blanda sig i segerstriden, säger Örjan.

I den sjätte avdelningen sitter Kihlström upp bakom den andra av sina två favoriter, Bighouse Andy.

– Han har gjort det bra, och har ett fint läge här. Jag tror att jag kan ta ledningen och eftersom han vunnit de flesta av sina lopp därifrån, så kör vi ju givetvis där om vi kommer dit. Han går dock bakifrån också om det skulle behövas. Formen hos honom är bra och han ska räknas med chans, säger Örjan Kihlström.

Avslutningsvis så är det Blue Canyon i den sista avdelningen, en häst som gått bra i de senaste starterna, och som blir hårt betrodd av spelarna?

– Ja, precis. Han har ju också gjort det bra, och var jättefin senast. Jag tror att vi kommer få en hygglig position och sedan om han gör om samma avslutning som senast, så ska han vara med där framme.

Bästa segerchansen?

– Jag tycker det är jämnt mellan de tre som jag känner till, och utan att ha någon jättehet segerchans, så ska nog alla de tre med på V75-systemen i helgen, avslutar Kihlström.

Örjan Kihlströms V75-system

Mattias Spante, Minimedia