Dan-Åke tillbaka i matchen

”Egentligen är jag sjukskriven”

TRAV

Travtränare är av hårt virke.

Dan-Åke Olsson är inget undantag.

Två veckor efter att han sparkades i magen av en unghäst är han tillbaka i vagnen.

- Egentligen är jag sjukskriven i en månad men det går inte att sitta inne när man håller på med djur, säger Kalmartränaren.

Foto: Foto: KANAL75

Det var när Olsson ledde ut några hästar till hagen som en tvååring plötsligt började slå och träffade honom med en våldsam spark i magen. Smällen orsakade blödningar i mjälten samt ett brutet revben.

- Jag har varit på återbesök hos läkaren och det finns inga blödningar kvar i magen. I måndags hade jag kramper i hela bröstet men efter det har det varit rätt så lugnt och nu har jag börjat köra fort med hästarna igen.

När kan du köra lopp igen?

- Jag var i valet och kvalet i måndags om jag skulle anmäla mig till fredagens tävlingar på Kalmar, men då jag haft ont på natten vågade jag inte. Men som det känns kan jag nog köra lopp snart igen.

Två segerbud på Åby

Bortsett från olyckan har Kalmaramatören haft en bra start på året. Stallets hästar har redan sprungit in drygt 400 000 kronor och på lördag startar han två formstarka djur på V75. Först ut är Real Ås (V75-1) som gör debut i Silverdivisionen.

- Jag tror inte att han gör bort sig. Efter senaste loppet sa Torbjörn (Jansson) att han hade vunnit hur lätt som helst med lucka. Hästen hade tussarna kvar och när man rycker dem händer det mycket. Så det är ingen tvekan om att han hade växlat dem om han fått fritt.

Så Real Ås ska streckas trots att han går upp i klass?

- Det tycker jag. Han måste få det lite serverat men med rätt resa är han väldigt explosiv och snart sitter han där.

Skogans Joker (V75-3)?

- Han fick en tuff forcering fram till ledningen senast och fick bara stryk av Acclaim som hade fått ett bättre lopp. Med omvända positioner tror jag att min hade vunnit istället, även om Acclaim avgjorde på klasshästens vis den sista biten.

Hur ser du på utgångsläge och distans?

- Distansen tror jag talar mer för Skogans Joker än för Acclaim och att han får gå bakifrån ser jag inte som någon nackdel. Många tror att Skogans Joker måste vara med där framme och det har han också varit i sina tre senaste starter. Men när han vann C.Th.Ericssons Memorial på Solvalla i september satt han bland de sista in på upploppet. Fast då hade visserligen Spring Ray och Pases J.Pej kört stentufft där framme.

Vilken av dina två har bäst chans?

- Det är hugget som stucket och jag tycker att båda ska räknas med lite chans.

Blir det några utrustningsändringar?

- Jag siktar på att köra båda barfota runt om igen. Skulle det krävas skor behöver man inte ta med Real Ås på kupongen. Han är 30-40 meter sämre med skor. För Skogans Joker har det inte så stor betydelse.

Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM