Nytt franskt storlopp för Opal Viking

TRAV

För två veckor sedan slutade Opal Viking trea i Prix de France.

På söndag jagar han segern över mastiga 3 000 meter i Prix de l´Union Europenne på Vincennes.

- Allting har flutit på helt perfekt och det ser bra ut inför söndag, säger tränaren Nils Enqvist.

Prix de France var vinterns stora mål för Opal Viking. Där räckte han inte riktigt ända fram men gjorde ändå en mycket stark insats som trea. Den här gången är distansen nästan en kilometer längre men det är inget som oroar Enqvist det minsta.

- Det ska inte göra någon skillnad. Han har gått bra på lång distans förut och Vincennes bana är dessutom lättare att löpa på. Sedan är det ett litet fält och man behöver inte vara orolig någon gång. Han är lättplacerad och kvick i benen. Även om någon skulle vara snabbare i starten är det ingen panik.

Har träningen gått som den ska efter senast?

- Allting har flutit perfekt och enligt min mening är han ännu fräschare än han var inför Prix de France. Då var han lite stel i en stjärtmuskel som vi har jobbat på med massage och det är inget som har märkts av nu.

- Han gick ett tufft jobb i tisdags som Nicolas Roussel var mycket nöjd med och i dag (läs fredag) ska "Opalen" gå de sista finslipande intervallerna.

Senast gick Opal Viking med skor. Hur blir det nu?

- Det blir skor igen. Senast blev det lite struligt när vi var tvungna att hitta en hovslagare strax innan start. Därför bestämde vi att vi kör med skor igen och så kör vi barfota i Nice istället, säger Enqvist och syftar på Opal Vikings planerade start i storloppet Criterium de Vitesse.

ATG arrangerar spel på söndagens lopp. Det går att spela Trio, Tvilling samt Vinnare och Plats.

Startlista Prix de l'Union Europeenne, 3 000 meter voltstart.

Förstapris: cirka 720 000 kronor.

Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM