"Känns otroligt fin"

Så är formen på kvällens V65-hästar

Foto: Kanal75
Vinner? Leif Witasp har enligt honom själv en bra chans på Romme i kväll.
TRAV

Här är de senaste stalltipsen inför kvällens V65-tävlingar på Romme.

"Behöver ett lopp"

Börje Bs Johansson kör tre kapabla hästar inom V5 men enligt stallchefen Catrin Fajersson blir det knappast några segrar i dag. Samtliga av stallets hästar kommer att gå med hakar bak i kväll.

6 Lill Sissel (V65-1) har väl inte levt upp till vårt förtroende ännu, hon har varit allmänt seg men vi hoppas att det ska lossna snart. Jag tror att hon kommer att gå iväg felfritt men hon kan inte öppna så snabbt och riskerar att bli hängande. Distansen är en fördel men jag tror inte att det passar med dödens. Det blir inga ändringar och jag tror väl inte på seger direkt, men det är nog ändå den bästa chansen.

8 Non Stop Silas (V65-3) är behandlad efter senast. Han känns fin och uppåt i jobben men distansen är en nackdel. Han behöver ett lopp i kroppen och går mest ut för att det är hemmaplan. Det blir inga ändringar och han får nog ett snällt lopp.

4 Utan Hornline (V65-4) blev opererad och har varit borta länge. Han är mycket jobbad och har tränat på bra men är inte vässad. Distansen är i kortaste laget och han gynnas inte av bilstart eftersom han är så långsam ut. Han bör behöva ett lopp i kroppen och vi ä nöjda om han är trea eller fyra. Han är bäst barfota men det blir skor i dag.

"Oväntat bra"

Clas-Göran Björkroth har full koll och tror på en av stallets två hästar. Daniel Olsson är mannen som sitter upp i sulkyn.

12 Rocco Bitter (V65-1) gjorde sitt bästa lopp senast efter att han kom tillbaka till Sverige. Han ska egentligen gå på lång väntan men senast gick han tidigt i tredjespår utan rygg och avslutade bra hela vägen in i mål. Han känns normal i jobben men läget blev för svårt. Det blir inga ändringar.

14 Sherman (V65-2) hade bara gått ett banjobb inför comebacken och var oväntat bra senast. Han tog loppet bra och borde vara ännu bättre nu. Han tål att göra jobbet själv men helst ska han få en snällare resa än senast. Det är många att runda men vi tror lite på honom idag. Det blir inga ändringar och han har klart bästa chans av våra två.

"Han är kanonfin"

Bo Lövblom är på väg till Romme med segervane 9 Magic Jis (V65-5) i transporten. Efter fyra raka segrar var hästen stor favorit senast i det lopp som Karl Johan Palema vann, men nu är han bortglömd.

– Han var lite för ivrig senast och när kusken försökte att trycka av honom i starten blev det först en kort och sedan en längre galopp. Sedan blev det dåliga ryggar hela vägen men han avslutade ruskigt fort över upploppet. Han känns kanonfin i intervallerna efteråt och formen är riktigt bra.

– Distansen går bra, styrkan finns där. Det blir inga ändringar, aluminiumskor med hakar runt om och ett helstängt huvudlag. Det blir första gången med bilstart men vi testar innan tävlingarna. Med en vettig resa tror jag på bra vinstchans.

Tror på chans

Karin Lindfors selar ut två hårt betrodda hästar i dag och blir inte förvånad om båda skulle vinna.

1 Sembs Hollister (V65-2) var bra senast även om det strulade lite. Han gick med ett norskt huvudlag och ena sidan trillade ner tidigt, men det gav bra effekt ändå. Kusken och läget är bra, jag hoppas att han håller ledningen och att Sören får fuska bort lite, då kan vi nog ge Sherman en match. Det blir inga ändringar.

3 Västerbo Zoogood (V65-3) gick bra senast men kom loss lite väl sent eftersom hon inte är så kortspeedig. Hon är stark och rejäl och har ett bra läge. Skulle hon komma till ledningen eller dödens är det en klar fördel. Det blir inga ändringar. Jag tror på chans med båda två, hon känns otroligt fin i jobben men den andre har det bästa läget.

"Han är en vinterhäst"

Leif Witasp har bra koll på fyra av sina fem styrningar inom V65 och kvällens stora chans inleder omgången.

8 Nilas Gene (V65-1) har blivit bättre som valack och visade gammal god form senast. Han känns fortsatt bra i jobben efteråt och det är väl bara läget emot. Distansen är okej och det blir inga ändringar. Löser sig det bara lite så ska han vara med i segerstriden. Jag kör till från start och risken finns att det blir dödens, med då får vi ju se hur bra han är.

7 New Victory (V65-2) gick bra för mig näst senast men då fick han också det smyglopp som han behöver. Han är en vinterhäst i fin form men nu möter han tuffare motstånd. Jag kommer att chansa och köra i ryggar men vi får vara nöjda med en slant.

7 Jalo Frontline (V65-4) har jag inte kört på länge och har ingen formkoll på.

8 Toofasttocatch (V65-5) har fått ett iskallt läge. Han behöver lopp i kroppen och jag kommer att köra passivt.

6 Village King (V65-6) visade lite förbättrad form senast men nu möter han alldeles för tufft motstånd. Kan vi klara en slant får vi vara mycket nöjda.

"Lite för stor favorit"

Jan Bohman har två ston till start inom V65, den ena är först på strecken och den andra är sist.

14 Peach Princess (V65-3) är det skoj att dom tror på trots att jag kör denna gång. Vi har haft dåliga träningsförhållanden men hon har fått underhållande jobb varannan dag. I måndags gick hon lite tuffare i ett provlopp inne på Solvalla. Jag körde i ryggar hela vägen och hon kändes jättefin när hon gick med krafter kvar i mål.

– I kväll har hon blivit lite väl stor favorit med tanke på att jag kommer att köra på chans med henne, jag kommer inte att gå på i tredjespår förrän tidigast 700 meter kvar. Det är ganska billigt emot och hon är nog trea-fyra i vilket fall som helst, men för att hon ska vinna så krävs det klaff. Hon ska streckas men inte spikas. Jag kan inte tänka mig att det går att köra barfota, så det blir skor i kväll och ett öppet huvudlag.

- 10 Wilma Filur (V65-5) har det lite svårt för sig, speciellt i starten eftersom hon behöver tid att trava in sig. Hon är klart gynnad av distansen men är inget för vinnarspelarna. Hon tar säkert pengar igen men jag är nöjd om hon är femma eller sexa. Det blir skor och ett öppet huvudlag.

ATG i dag