Partanens flyt

Inlett året strålande: Blir nog svårt att hålla

Foto: Kanal75
TRAV

Juhani Partanen har ett härligt flyt för dagen.

Stallet vimlar av intressanta hästar och i dag selar han ut två segerbud på V65.

– På läget är Jodyvin min bästa segerchans, säger Örebrotränaren.

För dagen vinner stallets hästar mer än var åttonde start och fortsätter de att prestera på samma höga nivå blir 2007 Partanens bästa år någonsin.

– Inledningen på året måste jag vara nöjd med men det blir nog svårt att hålla den här nivån hela året, även om jag har flera intressanta hästar i stallet.

Är det någon ändring i träningsupplägget som ligger bakom de fina resultaten.

– Jag har inte gjort några större förändringar utan det är bara hårt jobb som gäller. Men man kan säga att jag har yngre material nu än tidigare. Jag försöker hålla en rätt så låg medelålder på hästarna. Tanken är att byta ut de äldre hästarna mot yngre hela tiden. Jag får inte in några bra starthästar i träning utan ska jag få fram en bra häst måste jag få in den som ettåring och köra in och fostra den själv.

– Jag har några fina treåringar nu. Gardenia Zon, som vann senast, är den enda som har startat men jag har ett par, tre till som är riktigt dugliga och de kommer väl till start i mitten av mars.

Bra vinstchans

Partanen har inte bara lovande treåringar i stallet. Bland de 39 hästar som finns på gården strax söder om Örebrotravet återfinns bland annat fyraåringarna Ulrica M. och Jodyvin. Den förstnämnda hade ett bra fjolår och blev i lördags utsedd till 2006 års bästa treåring på Örebrotravet. Hon har ännu inte årsdebuterat men kullsystern Jodyvin är i full gång. Efter två raka segrar gjorde hon återigen en stark insats senast när hon slutade trea efter större delen av loppet utvändigt om ledaren Greenheart, som vann loppet. På söndag ställs dessa två mot varandra igen i den inledande V65-avdelningen på Solvalla.

– Jodyvin har utvecklats bra i år och gör bra insatser hela tiden. Hon har blivit mycket stabilare i psyket och känns jättebra efter senaste starten.

– Jag tycker inte att hon ska vara helt borta på söndag även om Örjans (läs Greenheart) blir svårslagen. Den vann lätt senast men det är stor skillnad på att gå i dödens och i ledningen. Jag hoppas kunna komma före den från start den här gången. Senast hade jag kunnat svara ut Örjan från start men gjorde inte det och de framför släppte honom till ledningen. Om det går kommer jag att gasa framåt den här gången. Men tyvärr är travsporten så tråkig i dag att man släpper inte till vem som helst...

- Kommer vi till spets tycker jag att det ska vara bra segerchans.

Dåligt läge för Palermo G.

Partanens andra V65-häst, Palermo G. (V65-4), tog senast karriärens andra seger efter att ha körts till ledningen ett och ett halvt varv från mål.

– Han var väldigt bra sist och vann med bomullen kvar trots att han tappade 20 meter från start. Utgångsläget är dåligt för hans del den här gången. Han är känslig i ryggar och galopperar lätt om det blir något störningsmoment. Men det är en bra häst i grund och botten och om han sköter sig kan han tjäna bra pengar.

Ola Johansson , Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM