"Är Järvsöfaks en helig ko?"

Läsarmejl till krönikören Nybrink

TRAV

Varje vecka får vår krönikör Micke Nybrink mängder med läsarmejl.

Här är några som kommit in de senaste dagarna.

Vettigt i dopningsdebatten

Måste ändå säga att du är den enda som säger något vettigt inom travsporten och det bevisar du ännu en gång genom citatatet...

"– Åke Svanstedt och alla tränare vet att alla deras hästar, som vinner lopp, alltid testas. Då är man hjärndöd om man dopar en häst i V75-mästaren och sedan gör segergesten?"

Skulle aldrig tro att Björn Lind höjt skidan i luften när han vann OS guld om han vetat att han var dopad...eller kanske är jag alldeles för svensk för att tro det...eller hur Christophe Gallier???

Mvh / Stefan

Hästarna galopperar

Hej Micke,

Såg just TV-reklamen för V75. Texten säger något om miljoner år av löpträning.

Men tittar man så ser man att hästarna faktiskt inte travar utan GALOPPERAR!

Alltså kanske dags för hästens naturliga gångart åtminstone någon gång på V75.

MVH

Jan Ohlsson i Järfälla

Bra koll!

Hej Micke

Vill bara säga att jag tycker du har bra koll.

Vann en fin slant före jul tack vare att du tipsade om en fin rysare.Fortsätt på den inslagna vägen,och jag hoppas verkligen du sätter en storvinst snart,det är du fan i mig värd.

PS; Leif Palema vinner på lördag, ;)

MVH/Håkan

Folk efterhandsrefererar

"När man kastar en sten i en folkhop så skriker den som blivit träffad"

Ett ordspråk som stämmer ibland...

Nu är det så att jag personligen inte tror att DU gör sånt. efterhandsreferar, eftersom man märker det enkelt. Du refererar loppen som går på 4an på dagarna och det märks klockrent att det inte är nåt fuffens. Så jag håller dig helt fri från anklagelser.

Någon jag VET efterhandsrefererar är Johan Edlund. Det märks också så klockrent fast åt andra hållet. Ett lopp som är så oerhört jämt på upploppet så hör man direkt på edlund vem som vinner. Han kan dra ur sig ett "och det skiljer en nos imellan 1an och 5an men det är nummer 5 som drar det längsta strået" när det är helt omöjligt att se vem som vann förutom på målfoto, vilket knappast komentatorn har 1 sekund efter målgång och ibland faktiskt 1 sekund innan målgång. Jo det har hänt.

I vinnare tror jag det var.. så hade folk smsat in och sagt åt edlund att sluta berätta loppen i förväg. Då såg han oerhört stött ut och sur, men han sa bara " det vet jag inte om" Varför inte vara ärlig och visa att man är mänsklig och kan ha fel? Kan han bara få jobba inom travet om han visar sig duktig på detta vis eller?

Sen berättade du i din spalt att de gånger ni måste göra om loppet så brukar du ibland hålla och prata upp en som du vet är totalt död på upploppet... Det gör också edlund ibland. Så hemskt illa röstskådespelat att jag som inte är den bästa på trav kan se att hästen han väljer att höja upp är totalt slutkörd.

För ett par år sedan gjorde han aldrig sånt. då visste man direkt på sista bortre långsida vem som skulle vinna. Efter en mängd med klagomål i ett par år så slutade han att skvallra. Han var ganska tyst i loppen. Sen märke man direkt när han började om igen, uppehållet höll sig väl ett halvår. Min teori är att dom sa åt honom att han var för tråkig, för okunnig och för ointressant helt enkelt, att han inte skulle få fortsätta kommentera. Då började han om igen och nu är det återigen en pina att höra edlund referera.

Jag älskar trav på plats men jag bor i Umeå och här har vi bara v75 en gång per år. Kan inte åka runt på alla arenor bara för att slippa denna usla komentator.

Jag tror många håller med mig, att det inte är dig eller de flesta komentatorer vi menar. Utan denna Johan Edlund och ett fåtal till. Grejen är bara den att edlund JÄMT komenterar V75. Han förstör varje lördag för mig och många runt om i sverige.

Och om du säger att du "VET" att han inte efterhandsrefererar så tappar jag förtroende för dig eftersom jag och många med mig VET att man inte kan vara synsk.

Hoppas du inte tar åt dig av kritiken då den inte är riktad mot dig utan Johan Edlund - Vinnare.

MVH/Anders

Inte röra Persson?

Tja, blir lite fundersam när inte ens du hackar på den "gnidne och girige" Jan-Olof Persson för sin vidriga preparéstyrning med Faxe förra veckan (eller har jag missat något) , är JärvsöfaksPersson nån djävla helig ko som ingen får röra? Inte ens Lennart Persson på Travnet som annars aldrig skräder orden verkar bry sig.

Janne Roslund Järfälla

Är det inte dags att börja syna BG lite mer. Jag tycker han är rätt kass som kusk, man ser honom aldrig måtta in en seger från dödens för där hamnar han aldrig...Feg som fan, ärligt talat...

Mitt senast exempel gäller Sir Remington i V65-1 i söndags... Han verkar onekligen dåligt påläst om sin häst o motståndarna när han sätter sig i tredje invändigt i stället för att, som Erik eller Örjan ibland, sätta sig i dödens för att därifrån kontrollera fältet (7 hästar i nämnda lopp...) Att han vann över 500 lopp förra året är en gåta förutom alla lopp han får till skänks vilket torde vara fler än hälften. (OK, det har jag ingen koll på egentligen men det är så det känns....)

Mvh "Sur o dålig förlorare"

Bedrövligt med sko-info

Bedrövligt detta med sko-infon hit och dit

Bättre låta skiten vara som förut..

Ett jävla dribblande fram och kolla denna vecka H LINE .Först var info att han skulle gå med skor, sen innan spelstopp var infot att den skulle gå utan.

Förra veckan med Lill Unters i Lärlingsloppet...

Nä bort med detta SKAPAR mera oro än det är bra.!

MVH Fredda