Lunchintervjuer

TRAV

Matnyttig information från tränare och kuskar.

Örebros tränarchampion Hans Karlsson har givetvis laddat på hemmaplan men har haft lite stolpe ut i spårlottningen.

8 Bright Lady (V4-2) – Hon har hittat formen igen och vann trots ett lopp utvändigt ledaren senast. Gången innan satt hon fast med krafter kvar. Läget är tråkigt men motståndet ser överkomligt ut och jag tycker att hon ska räknas tidigt. Hon går med skor som vanligt.

7 Pine Wood Harry (V4-3) – Han är lite bättre än raden och han har stött på hårt motstånd på slutet. Känns fin i jobben och möter nu lite lättare konkurrenter och blir det lite körning så är han gynnad för han går hela vägen till mål och han är inte borta med lite klaff på loppet. Han går med skor som vanligt.

1 Sun Symphonie (V4-4) – Hon hade lite krafter kvar senast och är inte så tokig när hon är på rätt humör. Hon är bara hygglig ut bakom bilen så det lär ju bli en invändig resa härifrån och det passar bra och hon kan nog plocka lite pengar men jag tror hon får svårt att räcka ända fram. Hon gårt med skor runt om.

4 Marilla (V4-4) – Hon har varit bra på slutet men det har varit i lite enklare sällskap. Hon känns fin i jobben och läget är bra för hon är snabb ut bakom bilen och borde få en bra resa och på så sätt hänga med till fina pengar och hon är väl en lite triorysare. Hon går med skor runt om som på slutet

Mantorpsamatören Åsa Svensson är en frisk fläkt i sulkyn och kommer med i alla fall en outsider.

4 Loc Annabelle (V4-2) – Hon har varit ifrån lite då hon fick känningar i ett framknä. Hon känns fin i jobben igen men jag har inte kört något banjobb med henne. Läget är jag nöjd med men hon är bara hygglig ut men vi borde ju få en ganska hygglig position och motståndet ser lite enklare ut än vanligt så jag hoppas att vi ska kunna vara med där framme, en outsider. Hon kommer att gå barfota fram och med ett norskt huvudlag som vanligt, säger Åsa Svensson.

11 Loc Pietro (V4-4) – Han blev störd till galopp senast så den starten är bara att glömma. Han känns fin men med tanke på läge och motstånd så ligger jag lågt och är nöjd med pengar. Han kommer att gå barfota fram och med ett öppet huvudlag som senast.

Sune Lidén hade några makalösa år som hästägare till Ina Scot. Nu tränar han själv på amatörbasis och 7 Happy Taylor (V4-1) har redan vunnit lopp i år för David Källberg som låter optimist.

– Han var inte märklig näst senast på Kalmar men då var han inte alls hårt jobbad så jag körde snällt och lät honom bara jogga med samtidigt som banan inte passade. Senast var han så bra som jag hoppades på och han var riktigt på hugget och avgjorde lätt. Jag har respekt för Royal Will och han lär ju vara före oss i starten men vi ska försöka ge honom en match och jag kommer att köra offensivt och räknar med att vara etta eller tvåa. Inga ändringar, han går med skor runt om och ett helstängt huvudlag.

7 Royal Will (V4-1) härjade i V 75 för några år sedan med framgång men sedan har det mest varit problem med sexåringen. Nu är han på gång igen och tränaren Håkan Pettersson tror på en bra insats.

– Han fick problem med infektioner och det är nu på slutet som jag kunnat jobba honom som jag vill. Han har gått flera 1.19-jobb på bra sätt med krafter kvar så han är väl förberedd. Läget är ju tråkigt men jag räknar med en bra insats direkt och förhoppningsvis så kan det räcka ganska långt. Han kommer att gå med skor som vanligt.

Amatören Göte Berglund, mannen bakom Rick-hästarna slarvar inte med träningen och selar idag ut två outsiders.

9 Evita Rick (V4-1) – Hon fick det inte alls att stämma senast men banan var alldeles för hård för henne. Hon känns fin i jobben och ska bli bättre för varje start hon gör nu efter vila. Läget talar emot henne då hon är allra bäst när hon är med i den främre träffen. Jag ligger lite lågt. Hon kommer att gå med skor som vanligt.

4 Indra Rick (V4-2) – Hon är bättre än raden och har haft en del otur på slutet. Känns fin i jobben och har ju ett bra läge och Per får köra till lite från början för i ledningen trivs hon allra bäst men jag vet inte hur fort dom andra kan öppna. Hon är nog en liten outsider om det klaffar. Hon går med skor runt om som vanligt.

Ola Rehnström som äger och tränar 5 King Dancer (V4-4) har kommit till Örebro i god tid för att vara så väl förberedd som möjligt.

– Han ska vara med bakom bilen innan tävlingarna och då gäller det att man är ute i tid. Jag är nöjd med hästen för dagen och senast så gick han med punktering sista halvvarvet och det var inte så konstigt att han stannade till slut. Han har provat bilen tidigare och då var han snabb ut och taktiken är ju ledningen för det är ju närmaste vägen och jag tror på en bra chans. Banan ser hård ut och vi kör med skor runt om och ett halvstängt huvudlag som vanligt.

10 Rosensjös Albin (V4-4) imponerade stort förra måndagen när han rundade allt från sistaplatsen via 15 sista varvet för Fredrik Söderberg.

– Han var ruggigt bra och visade äntligen lite av sitt kunnande. Han känns bara fin efteråt och låter han bara bli att strula till det för sig så ska det vara bra chans igen. Om det blir för dåligt tempo i täten så kan jag tänka mig att köra fram ganska tidigt. Han kommer att gå med skor runt om och med ett norskt huvudlag som han har svarat riktigt bra på, säger Fredrik Söderberg.